داغ ترین ها :
بررسی انواع دریل به همراه کاربرد، مزایا و معایب

فهرست مطالب
- 1- دریل معمولی (Drill Driver)
- 2- دریل نمونه بردار (Core Drill)
- 3- دریل ضربهای (Impact Driver)
- 4- دریل بتن کن (Rotary Hammer)
- 5- دریل دسته دی شکل (D-Handle Drill)
- 6- دریل سرکج (Right-Angle Drill)
- 7- دریل زمین کن (Ground Auger)
- 8- دریل چکشی (Hammer Drill)
- 9- دریل ستونی (Drill Press)
- 10- دریل فرزکاری (Mill Drill)
- 11- دریل بازوی رادیال (Radial Arm Drill)
- 12- دریل دو سر (Two-Headed Drill)
- 13- پیچ گوشتی برقی (Electric Screwdrivers)
- 14- پیچ گوشتی دیواری (Drywall Screwgun)
- انتخاب بهترین دریل
دریلها یکی از رایجترین ابزارهایی هستند که تقریباً در هر کار فنی مورد استفاده قرار میگیرند. در سادهترین شکل، دریل ابزاری است که از چرخش یا حرکت مته برای ایجاد سوراخ در یک ماده خاص استفاده میکند. زمانی که کاربر ماشه را فشار میدهد، مته شروع به چرخیدن میکند تا از طریق نیروی چرخشی بتواند هر سطحی را سوراخ کند. این ابزارها میتوانند بسته به نیروی تولید شده از موتور در انواع برقی، شارژی یا پنوماتیکی عرضه شوند؛ اما از نظر کاربرد میتوان دریلها را به انواع مختلف تقسیم کرد. در ادامه به بررسی کامل انواع دریل و کاربرد هر مدل میپردازیم.

1- دریل معمولی (Drill Driver)
احتمالاً متداولترین نوع دریل، دریل معمولی یا درایور است که از چاکی استفاده میکند که در اطراف دریل قرار میگیرد و قابلیت باز و بسته شده دارد. این دریل تنظیمات مختلفی دارد، اما فقط در خلاف جهت عقربههای ساعت یا در جهت عقربههای ساعت میچرخد. تعدادی از دریلهای معمولی نیز از کلاچ استفاده میکنند که به شما امکان میدهد قدرت دستگاه را به طور مکانیکی تنظیم کنید که مخصوصاً هنگام باز و بسته کردن پیچها یا سوراخ کردن مواد شکننده مفید هستند.
شما در بازار بدون شک هزاران مدل دریل معمولی پیدا خواهید کرد که برای سوراخ موادی مانند چوب، پلاستیک و حتی فلز مفید خواهند بود. اندازه سوراخی که در حال حفاری هستید تعیین میکند که دریل شما چقدر باید قدرتمند باشد. به طور معمول، دفترچه راهنمای محصول به شما میگوید که با دریل معمولی میتوانید روی چه مادهای کار کنید. دریلهای معمولی همچنین برای سوراخ کردن چوب، پلاستیک، بتن، فلز و انواع مواد عالی عمل میکنند.

2- دریل نمونه بردار (Core Drill)
این نوع دریل یکی از قدرتمندترین دریلهایی است که در بازار وجود دارد. دریل نمونه بردار اساساً دارای یک موتور بزرگ است که گاهی اوقات به یک قاب متصل میشود، بنابراین در طول فرآیند حفاری ثابت میماند. دریلهای نمونه بردار یک ابزار استوانهای شکل هستند که به جای سوراخ کردن، اطراف یک هسته از ماده را میسایند تا هسته بیرون بیاید. بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید چرخاندن مته است.
دریلهای نمونه بردار فقط برای حفاری به سمت پایین استفاده میشوند، اما برخی مدلها نیز وجود دارند که میتوان آنها را با دست نگه داشت تا به صورت افقی نیز حفاری کنند. این مدل معمولاً برای حفاری سوراخهای بزرگ موانع سخت مانند بتن استفاده میشوند. نوع نمونهبردار را در بیشتر در کارگاههای ساختمانی مشاهده خواهید کرد، زیرا برای نمونه برداری از بتن و سنگ استفاده میشوند.

3- دریل ضربهای (Impact Driver)
دریل ضربهای با دریل معمولی کمی متفاوت است زیرا از مکانیزمی برای سوراخ کردن به جلو استفاده نمیکند. در عوض از مکانیزم چرخشی و چکشی در داخل بهره میبرد. وقتی دریل میچرخد، چکش به سندان برخورد میکند که گشتاور بسیار بیشتری نسبت به دریل معمولی به آن میدهد. به همین دلیل، این ابزار برقی برای باز و بسته کردن پیچها و سوراخ کردن چوب در ساختمان استفاده میشود.
دریلهای ضربهای که اغلب با باتری کار میکنند (شارژی هستند)، در نمونههای پنوماتیک و برقی (کابلی) نیز موجود هستند. این دریلها برای سوراخ کردن خیلی کاربردی نیستند، در واقع مواقعی که به سوراخ کاری تمیز و دقیق نیاز است، به یک دریل معمولی نیاز دارید. توصیه میکنیم از هر دو ابزار برای کارهای فنی استفاده کنید تا سرعت عمل خود را بالا ببرید.

4- دریل بتن کن (Rotary Hammer)
این دریل که با نام بتن کن شناخته میشود، بسیار شبیه به یک چکش تخریب است اما به طور قابل توجهی بزرگتر از همتای خود است. بتن کن از مکانیزم سوراخ کاری و چکش استفاده میکند که به آنها امکان میدهد بسیار قویتر از دریل چکشی عمل کند. بنابراین دو حالت مختلف دارند که شامل چکش کاری و سوراخ کاری است.
برخی از نمونههای این مدل ممکن است گزینه چرخش را داشته باشند، اما به ندرت استفاده میشود، مگر اینکه برای سوراخ کردن فلز یا چوب به کار گرفته شود. عملکرد سوراخ کاری با چرخش در مواقعی استفاده میشود که بخواهید از دریل برای تخریب استفاده کنید. بتن کن با عملکرد چرخشی برای سوراخ کردن مواد سخت مانند آجر، آسفالت، بتن یا سنگ کاربرد دارد.

5- دریل دسته دی شکل (D-Handle Drill)
همانطور که از نام این ابزار برداشت میشود، دسته آن شکل خاصی دارد. از این ابزار برای پروژههای مختلف که در آن به گشتاور بالا نیاز است، استفاده میشود. دریل دسته دی شکل برای سوراخ کردن مواد خیلی کم مورد استفاده قرار میگیرد و بیشتر برای مخلوط کردن مایعات غلیظ مفید است. این دریلها در شکلها و اندازههای متفاوتی هستند، اما با دسته D شکل از دیگر دریلها متمایز میشود. دریلهای دسته دی شکل برای مخلوط کردن چند نوع مایع یا رنگ کاربرد دارند.

6- دریل سرکج (Right-Angle Drill)
یک دریل سرکج از نظر طراحی کمی شبیه دریل دسته D است، اما سر آن در زاویه مناسبی نسبت به ماشه خود قرار دارد. بر خلاف اکثر دریلهای برقی، قسمت پشتی سر دریل سرکج از خط ماشه خود بالاتر نمیرود. این طراحی جمع و جور به شما امکان میدهد در فضاهای کوچکتر عملیات سوراخ کاری را به راحتی انجام دهید. برخلاف سایر دریلها که معمولاً به شکل برقی یا شارژی کار میکنند، دریلهای سرکج با تغذیه هوا (پنوماتیک) در دسترس هستند.

7- دریل زمین کن (Ground Auger)
این دریل که به عنوان دریل زمین نیز شناخته میشود، ابزار قدرتمندی است که از هوا یا گاز برای تامین انرژی موتور خود استفاده میکند. دریل زمین کن بسیار بزرگ است و خیلی سریعتر از بیل، زمین را میشکند و از خاک عبور میکند. این دریلها برای ایجاد سوراخهای بزرگ در زمین یا حتی در یخ مناسب هستند.
دریلهای زمین کن به صرفه جویی در زمان کمک کرده و باعث میشوند تا کاربر بتواند سوراخهای بسیار تمیزی ایجاد کند. کارگران ساختمانی از دریلهای زمین کن برای تنظیم تابلوهای راهنما مانند علائم توقف استفاده میکنند و حتی میتوانید از آنها برای حفر چاله در یخ ضخیم برای ماهیگیری یخ بهره ببرید.

8- دریل چکشی (Hammer Drill)
دریل چکشی دارای طراحی مشابه دریل معمولی استاندارد است، اما مکانیزم چکشی نیز به آن اضافه شده است. این مکانیسم میتواند دریل را به بیرون و به داخل فشار دهد، بنابراین میتوانید همزمان با چرخاندن مته، از قابلیت چکش زدن نیز بهره ببرید. دریل چکشی در بیشتر مواقع به شما این امکان را میدهد که بین سوراخ کاری چکشی یا فقط سوراخ کاری یکی را انتخاب کنید.
این مدل ابزاری بسیار کاربردی است و از رایجترین انواع دریلهایی است که در بسیاری از پروژهها خواهید دید. این وسیله بیشتر برای راندن و سوراخ کردن پلاستیک، فلز، چوب و بتن مفید میباشد. این ابزار تقریباً همه کاره است، اما اگر برای کارهای اشتباهی استفاده شود، به راحتی میشکند.

9- دریل ستونی (Drill Press)
دریل ستونی نوعی دریل است که سر آن بر روی پایهای عمودی قرار دارد که میتواند در امتداد آن حرکت کند. معمولاً روی یک میز کار نصب میشود اما در یک نسخه رومیزی بزرگتر نیز عرضه میگردد. درایو این محصول به صورت عمودی بر روی یک سکو قرار میگیرد که میتوانید بسته به آنچه پروژه نیاز دارد، دریل را تنظیم کنید.
این امکان را دارید که دریل خود را به اره برقی و ابزارهای دیگری اضافه کنید. این دریلها نه تنها میتوانند سوراخهایی دقیق و تمیز ایجاد کنند، بلکه این امکان را فراهم میکنند تا سوراخهایی که قبلا ساخته شدهاند را نیز گسترش دهند (بزرگ کنند). دریلهای ستونی معمولاً بسیار قدرتمند هستند و اغلب توسط افراد متخصص و فنی استفاده میشوند.

10- دریل فرزکاری (Mill Drill)
دریل فرزکاری مشابه دستگاه فرز معمولی ساخته میشود؛ اما سبکتر است. این دریل که توسط یک تسمه هدایت میگردد، با عملکرد افقی و عمودی میز کار با یک دریل پرسی ترکیب میشود. قفل کولت دریل فرزکاری برای کمک به جلوگیری از افتادن ابزار برش از دوک در هنگام تماس با نیروی جانبی استفاده میشود.
معمولاً ماشینهای فرز فقط برای استفاده صنعتی محدود میشوند، اما مدلهای کوچکتر دریل میتوانند برای مصارف خانگی و کارگاهی به همان اندازه صنعتی و تجاری مناسب باشند. این دریلها به جای ایجاد یک سوراخ، مواد را از سوراخی که در آن حفاری انجام میشود، خارج میکند. شما بیشتر این دریلها را در انواع مشاغل ساختمانی و کارگاههای خانگی خواهید دید.

11- دریل بازوی رادیال (Radial Arm Drill)
مشابه دریل ستونی که در بالا ذکر شد، دریل بازوی رادیال دارای سری است که میتوان آن را در امتداد بازوی خود حرکت داد تا در موقعیتهای مختلف کار کند. شما میتوانید از این ابزار برای سوراخ کردن بسیاری از مواد در یک خط افقی بدون نیاز به حرکت دریل یا قطعه استفاده کنید.
بازو دستگاه در بالای دریل قرار میگیرد و در اصل فقط یک نوار لغزنده است که به دریل اجازه میدهد در یک خط مستقیم در امتداد بازو حرکت کند. دریلهای بازویی رادیال به طور گسترده در نجاری مورد استفاده قرار میگیرند و حتی قادر به سوراخ کردن آهن نیز هستند؛ اما برای آهن بهتر است به سراغ دستگاه های قدرتمند بروید.

12- دریل دو سر (Two-Headed Drill)
دریل دور سر یک دریل نسبتاً جدید است که دریل ضربهای را با دریل شارژی ترکیب میکند. دو سر این دریل بر روی چاک چرخان نصب شدهاند که سر بدون استفاده را در حالی که دیگری در حال کار است دور نگه میدارد. این دریلها البته میتوانند به عنوان یک محرک ضربهای عمل کنند و همچنین از مزایای دریل شارژی نیز بهره ببرند. در واقع این ابزار 2 در 1 است و در بین افرادی که سعی در صرفه جویی در فضا دارند، محبوبیت بالایی به دست آورده است. این ابزار بیشتر به عنوان سوئیچ درایور (Switchdriver) شناخته میشود که امروزه جایگزین بسیاری از دریلهای ضربهای شده است.

13- پیچ گوشتی برقی (Electric Screwdrivers)
پیچ گوشتیهای برقی به دلیل نیروی چرخشی که برای باز و بسته کردن پیچها استفاده میشوند، در دسته انواع دریل قرار میگیرند. این ابزارهای قابل حمل اغلب دارای یک باتری داخلی هستند که قبل از استفاده از پیچ گوشتی باید شارژ شود. پس از شارژ شدن، نوک پیچ گوشتی بسته به مته و نوع پیچ، شروع به چرخیدن میکند. برای صرفه جویی در زمان و تلاش میتوانید به جای پیچ گوشتی معمولی از پیچ گوشتی برقی استفاده کنید. این ابزارها همچنین گزینههای عالی برای کار در فضاهای تنگ هستند (داخل سقف یا پشت دیوار) که دریل استاندارد یا ضربهای در دسترسی به آن مشکل دارند.
14- پیچ گوشتی دیواری (Drywall Screwgun)
همانطور که از نامش مشخص است، پیچ گوشتی دیواری ابزاری تخصصی برای نصب پانلهای دیوار خشک هستند. این ابزارها به صورت برقی و شارژی کار میکنند و تحرک و سرعت بالا را ارائه میدهند. پیچ گوشتی دیواری به نصاب اجازه میدهد به سرعت پیچهای دیوار را سفت کند. پیچ گوشتی دیواری ابزارهای باریک و سبکی هستند که اساساً مانند دریل ضربهای کار میکنند و معمولاً دارای یک عمق سنج قابل تنظیم برای جلوگیری از نفوذ زیاد پیچها به داخل دیوار خشک هستند.
انتخاب بهترین دریل
برای تعمیرات خانگی یک دریل معمولی کفایت میکند. برای کارهای تخصصی به جای مدل برقی میتوانید از محصولاتی که با نیروی باد کار میکنند، استفاده کنید. دریل پنوماتیک معمولاً قویتر از دریل برقی است، در نتیجه میتوانید نیروی اضافی را به یک سوراخ با اندازه کوچکتر وارد کنید. به علاوه، لازم نیست نگران تمام شدن باتری یا قطع برق در هنگام استفاده از دریل باشید. البته دریلهای برقی رایجترین نوع این ابزارها هستند که برای اکثر کاربران توصیه میشوند. آنها میتوانند بسیار قدرتمند باشند، در نسخههای کابلی و شارژی عرضه میشوند و بیشترین تنوع را دارند.
دریلهای کابلی و شارژی در اصل ابزارهای مشابهی هستند، اما تفاوت بزرگ در خود کابل است. با دریلهای کابلی شما لازم نیست نگران تمام شدن باتری باشید، ولی آنها محدود به پریز برق هستند. دریلهای شارژی از نظر قابلیت حمل بسیار بهتر عمل میکنند، زیرا برای استفاده از آن نیازی به حمل کابل بلند و وجود پریز برق ندارید. با این حال، مدلهای شارژی گرانتر خواهند بود و اگر زیاد از آنها استفاده میکنید، باید باتری را مرتباً تعویض یا شارژ کنید. مدلهای کابلی همچنین قدرت بیشتری دارند و کار بدون وقفه را ارائه میدهند.
کلام آخر
دریلها ابزاری هستند که هر صنعتگر و کارگر ساختمانی برای انجام کار خود از آنها استفاده میکند. چه دریل برقی مناسب کار شما باشد و چه دریل شارژی، همه دریلها اساساً یک کار را انجام میدهند؛ آنها برای سوراخ کردن مواد استفاده میشوند. مهم است که قبل از خرید به بررسی انواع دریل، مشخصات دستگاه و قیمت هر مدل توجه کنید. همچنین انواع دریل را براساس نیازهای کاربردی خود خریداری کنید. برای تهیه بهترین دریلهای بازار از وبسایت آرتا الکتریک اقدام کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با تیم فروش ما تماس بگیرید.
دیدگاه های کاربران
اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کند.
مطالب مشابه
راهنمای خرید پنکه صنعتی و کارگاهی بزرگ
راهنمای خرید اره گرد بر + لیست برندهای خوب
پریز توکار کابینتی چیست؟ بهترین جایگزین پریز معمولی