داغ ترین ها :
چکش تخریب چیست و انواع آن کدام است؟

فهرست مطالب
چکش تخریب چیست؟ این وسیله یکی از ابزارهای صنعتی پرکاربرد است که جهت تخریب بتن و مصالح ساختمانی استفاده میشود. این ابزار بهخاطر قدرت بالایی که در تخریب دارد بسیار کاربردی و مناسب برای استفاده در پروژههای وسیع و سنگین است. در این مقاله از آرتا الکتریک سعی داریم بهصورت کامل به بررسی چکش تخریب، کاربرد، انواع و نکات مهم در خرید آن بپردازیم، پس همراه ما باشید.
چکش تخریب چیست؟
دستگاه چکش تخریب یک نوع ابزار برقی بسیار قدرتمند و سنگین است که در کارهای ساختمانی از آن استفاده میشود. میتوان گفت بیشترین کاربرد این ابزار در عملیات ساختمانی است که برای تخریب انواع بتن، بلوکه، سازهها، دیوارهای کاشی، سطوح غیرفلزی و… استفاده میشود. حتی میتوان در تخریب آسفالت و سنگهای سخت هم از این ابزار کمک گرفت. عملیات تخریب توسط ضرباتی که با دستگاه چکش تخریب وارد میشود صورت میگیرد. این دستگاه همچنین میتواند در عملیات حفاری هم کمک خوبی برای حفاران باشد و در کار معادن هم از ابزار کاربردی و حرفهای محسوب میشود.
انواع چکش تخریب
1- چکش تخریب برقی
چکشهای تخریب برقی، با متصلشدن به برق کار میکنند. این نوع دارای توان و قدرت بالایی هستند؛ ولی تنها ایرادی که به آنها وارد است، عدم کارایی در مکانهایی بدون دسترسی به برق است. در واقع بدون برق نمیتوان از آن استفاده کرد، ولی با استفاده از یک موتور برق یا منبع تغذیه UPS این مشکل قابل حل است. امروزه چکشهای برقی طرفداران زیادی دارند و بعد از چکشهای پنوماتیک یا بادی پرکاربردترین مدل هستند.
2- چکش تخریب بادی
این نمونه از چکش تخریب با هوای فشرده که به سمت چکش پمپ میشود کار تخریب را انجام میدهد، این هوای فشرده توسط مخزنهایی که متصل به دستگاه است، تضمین میشود. این محصول با نام چکش تخریب پنوماتیک نیز شناخته میشود و پرفروشترین مدل چکش است.
3- چکش تخریب هیدرولیکی
چکشهای تخریب هیدرولیکی وزن سنگین و سایز بزرگتری دارند و بر روی بیلهای مکانیکی و لودرها سوار میشوند و کار تخریب را انجام میدهند. این ابزارها توان و قدرت بالایی در تخریب سطوح و سازههای سخت دارند. این دستگاه بهخاطر نداشتن مدار الکتریکی میتواند در مکانهایی همچون معادن نیز استفاده شود. تخریب سقف، ساخت تونل و تخریب کوه، با این ابزار ممکن است.
4- چکش تخریب بنزینی
چکش تخریب بنزینی همانطور که از نام آن پیداست موتور آنها بنزینی بوده و برای راهاندازی آن از بنزین استفاده میشود. در بعضی از چکشهای تخریب بنزینی قبل از راهاندازی، بنزین و روغن را با یکدیگر ترکیب میکنند.
کاربردهای چکش تخریب چیست؟
چکش تخریب که جزو بزرگترین ابزارهای ساختوساز محسوب میشود، ابزاری برای تخریب سطوح بسیار سخت است؛ بنابراین باید دارای قدرت و استحکام بسیار بالایی باشد. از چکش تخریب عموماً برای ازبینبردن سطح و لایههای سخت همچون بتن استفاده میشود. همچنین این وسیله برای سوراخ کردن یا ازبینبردن سطوح چوبی ضخیم نیز استفاده میشود. البته در نظر بگیرید که از چکش تخریب برای سطوح فلزی استفاده نمیشود.
- تخریب صنعتی
- تونل سازی
- تخریب دیوارهای بتنی و ضخیم
- کندن آسفالت
- نصب پنجره و سنگهای سخت

تفاوت چکش تخریب با بتن کن
بتن کن و چکش تخریب دارای ویژگیهای مشترک بسیاری هستند. بااینحال، آن چه امروز تمرکز ما بر آن است؛ تفاوت بتن کن و چکش تخریب است. برای واضحتر شدن این موضوع این دو ابزار را در چهار شاخص چرخش، قدرت، هزینه و سهولت استفاده مقایسه میکنیم و توضیحاتی در هر بخش ارائه میکنیم.
- چرخش: بتن کن ابزاری همهکاره است که میتوانند عمل چرخش مته را نیز پشتیبانی کند. چرخش مته در بتنکن، این ابزار را نظیر یک دریل پرقدرت میکند و میتواند در کارهای ظریفتری مورداستفاده قرار گیرد. اما چکش تخریب، هیچ نوع چرخشی را پشتیبانی نمیکند و صرفاً بهعنوان چکش، ضرباتی قدرتمند جهت خردکردن، بر سطح وارد میکند.
- قدرت: قدرت چکشهای تخریب برای عمل تخریب بیشتر از بتن کنها هست. این ابزارها به طور تخصصی برای تخریب ساخته شدهاند برای همین به موتورهای قدرتمندتری مجهز شدهاند. در مقابل، بتن کنها قدرت پایینتری دارند در نتیجه میتوان از آنها بهعنوان ابزارهایی برای تخریبهایی با ظریفکاری استفاده کرد.
- هزینه: هزینه تمام شده بتن کن و چکش تخریب بر اساس میزان قدرت موتور، نوع بدنه، آرمیچر، بالشتکها و تکتک اجزای داخلی استفاده شده در ابزار تعیین میشود. برای همین با افزایش قدرت و امکانات یک دستگاه میزان قیمت آن نیز افزایش مییابد. در نتیجه معمولاً پیکورها یا چکشهای تخریب از بتن کنها گرانتر هستند.
- سهولت استفاده: وقتی که از سهولت استفاده صحبت میکنیم منظورمان حملونقل آسان، ارگونومیک بودن ساختار بدنه، نصب سیستم ضد لرزش و دیگر امکاناتی است که بر روی یک ابزار نصب شده تا به کاربر کمک کند در مدتزمان طولانی از ابزار استفاده کند بی آن که خسته شود. وزن دستگاه نیز مؤلفه مهمی در تعیین توانایی حملونقل است هر چه وزن بالاتر میرود حملونقل سختتر میشود.
هیلتی و پیکور چه تفاوتی با هم دارند؟
معرفی دستگاه هیلتی
درگذشته برای انجام امور تخریب از چکشهای بزرگ دستی استفاده میکردند و به دلیل آسیب به کارگران و طولانیشدن عملیات تخریب شرکتی به نام هیلتی در قاره اروپا اقدام به ساخت چکشهای تخریب متفاوتی برای ازبینبردن سازهها کرد که این چکشهای ساخته شده هیلتی نامگذاری شدند و بعد از آن شرکتهای بزرگ دیگری، مدلهای گوناگونی چکش و دستگاههای تخریب تولید کردند. پس در واقع هیلتی نام برندی است که مدلهای گوناگونی چکش و دستگاههای تخریب تولید میکند.
معرفی دستگاه پیکور
پیکورها ابزارآلات ساختمانی خاصی هستند که بهصورت تخصصی برای انجام عملیات سنگین تا متوسط تخریب، تولید و وارد بازار شدهاند. برای تخریب سازههای بتنی، سنگ یا حتی صخرهها از پیکور استفاده میشود. در بسیاری از ساختمانها که انجام روشهای تخریب مانند استفاده از گوی تخریب، انفجار و… امکانپذیر نیست باید سراغ پیکور برویم. عموماً وزن پیکورها از ۱۶ کیلوگرم به بالا است و قدرت تخریب بالای پیکور قطعاً باعث میشود تا بتوانیم با سرعت بیشتری روند تخریب را انجام دهیم و در زمان صرفهجویی کنیم. اما به دلیل بالابودن قدرت، شاهد این هستیم که نمیتوان برای تخریب هدفمند و انجام کارهای ظریف سراغ این محصولات بروید.
تفاوت پیکور و هیلتی
همانطور که گفتیم از هر دوی این ابزار برای تخریب انواع سازهها استفاده میشود و هیلتی تنها نام یک برند برای تمامی دستگاههای تخریب (شامل پیکور، چکش تخریب و بتن کن) است. به همین منظور فرق پیکور و هیلتی را نمیتوان به شکل بارز بیان کرد. اما زمانی که شما قصد تخریب یک سازه را دارید. باید به این نکته توجه کنید که دقت تخریب برای شما چه میزان اهمیت دارد. برای مثال وقتی در یک سازه ساختمانی قصد تخریب مکانی را دارید که ممکن است در زیر آن لوله آب یا لوله گاز وجود داشته باشد. توصیه میشود از ابزارهای تخریب باقدرت کمتر از پیکور (چکش تخریب) در برندهای مختلفی مثل هیلتی و… استفاده کنید و از پیکور برای عملیات تخریبهای بزرگ که خیلی دقت اهمیت ندارد استفاده شود.
پس فهمیدید که تفاوتی بین پیکور و هیلتی وجود ندارد و نمیتوان آن را بهعنوان ابزاری برتر معرفی کرد و تنها نکتهای که باید به آن توجه کرد. این است که اگر قصد انجام تخریب در حجم پایینتر را دارید یا باید روند تخریب ظریف و هدفمند انجام شود؛ بهتر است سراغ ابزارهای تخریب باقدرت و وزن کمتری با برندهای مختلفی بروید که قابلحمل هستند و فشار کمتری به شما وارد خواهند کرد. در نتیجه خستگی کمتری برای شما به همراه دارند. امروزه برای افراد فعال در زمینه دکوراسیون، تأسیسات و سایر خدمات ساختمانی، داشتن یک ابزار تخریب ضروری است. اما پیکور ابزاری است که بهصورت تخصصی برای تخریبهای متوسط تا خیلی بزرگ تولید شده است.
انواع پیکور بر اساس وزن
- پیکور برقی ۷ کیلوگرمی: این دسته از پیکورها باتوجهبه وزن کمشان، در تخریب مصالح ظریف و سبک به کار میروند. این نوع جزو پیکورهای کوچک محسوب شده و بیشتر در تخریب سرامیک، دیوار، گچ و کندن چاه به کار میروند.
- پیکور برقی ۱۰ کیلوگرمی: پیکور ۱۰ کیلویی بسته به نوع عملکرد خود، بسیار پرزحمت است و کاربرد آن بیشتر در تخریب مصالحی مانند سنگ، بلوکها و نیز حفاری چاه است.
- پیکور ۱۵، ۱۶ و ۱۷ کیلوگرمی: این نوع پیکورها در تقسیمبندی پیکورهای نیمهسنگین قرار گرفته و در تخریب مصالح نسبتاً سنگینی، همچون دیوارهای بتنی، تخریب کف، سنگ و سرامیک بسیار کارساز هستند.
- پیکور برقی ۳۰، ۳۱ و ۳۲ کیلوگرمی: آخرین دسته از پیکورهای برقی که تخریب مصالح را در حجم بالا و با مقاومت فوقالعاده زیاد انجام میدهند. ویژگیهایی که این ابزار را نسبت به بقیۀ همردیفانش متمایز میکند، قیمت ارزان، سهولت انجام کار، بهبود کارایی حین استفاده، کیفیت بالای ابزار و جابهجایی آسان و راحت آن است. تخریب تیرچه، سقف و فونداسیون ساختمان، از جمله کاربردهای این ابزار است.

در خرید چکش تخریب به چه نکاتی توجه کنیم؟
حال درصورتیکه نیاز به استفاده از چکش تخریب دارید و میخواهید از وجود آنها بهمنظور تخریب استفاده به عملآورید؛ بهتر است پیش از خرید چکش تخریب نکات موردتوجه زیر را در نظر داشته باشید:
1- برند
اولین مسئلهای که باید به آن پیش از خرید چکش تخریب توجه داشته باشید؛ توجه به برندهای مختلف چکش تخریب است که در کیفیتهای مختلفی تولید و روانه بازار میشوند. چکش تخریب پوکا و هیلتی جزء بهترین چکشهای تخریب به شمار میآیند که میتوانید خرید این دو نوع از برندهای چکش تخریب یا پیکور را بر سایر برندهای دیگر ترجیح دهید تا بهترین برند را برای کار خود برگزینید.
2- اندازه و قدرت
مسئله بسیار مهم دیگر پیش از خرید چکش تخریب، توجه به قدرت تخریب این دستگاهها است. چرا که چکشهای تخریب را شما میتوانید در اندازههای 5 تا 32 کیلو خریداری کنید که هرچقدر اندازه آنها بالاتر میرود، قدرت تخریب آنها هم بیشتر و هزینه آنها هم بهمراتب بیشتر خواهد شد؛ بنابراین پیش از خرید حتماً بایستی به نوع نیاز خود به چکش تخریب توجه داشته باشید. چرا که هر یک از چکشهای تخریب را باتوجهبه قدرت تخریبی که دارند؛ در عملیات و پروژههای مختلفی مورداستفاده قرار میدهند. پ
3- کیفیت قطعات دستگاه
مسئله بعدی پیش از خرید چکش تخریب، کیفیت بالای قطعات به کار گرفته شده در آن است که باید بهترین و باکیفیتترین چکش تخریب را خریداری کنید که بتوانید از عمر مفید آن بهخوبی بهرهمند شوید.
4- سیستم ضد لرزش
چکش تخریب باتوجهبه حالت لرزش و ویبره خود میتواند بهراحتی از پس هرگونه سطح سفتوسخت بگذرد و آنها را تخریب کند. پس بهتر است چکش تخریبی را به کار گیرید که ضمن داشتن قدرت بالا از سیستم ضد لرزشی نیز برخوردار بوده باشد تا به هنگام کار با این ابزار قدرتمند اذیت نشوید و درعینحال بتوانید بهخوبی از این وسیله استفاده کنید.
5- گارانتی
درصورتیکه کالای خریداری شده شما دارای ضمانتنامه و گارانتی باشد؛ شما میتوانید با اطمینان بیشتری به خرید چکش تخریب موردنظر خود رویآورید تا در صورت خرابشدن آن پیش از به پایان رسیدن برگه ضمانتنامه بتوانید به مرکز خرید رفته و مشکل به وجود آمده را رایگان حلوفصل کنید. داشتن برگه ضمانتنامه خود گویای کیفیت بالای تولید و اطمینانبخشی به مشتریان است.
6- قیمت
از دیگر نکات مهم پیش از خرید چکشهای تخریب، لیست قیمت آنهاست که شما باید حتماً باتوجهبه قیمت و بودجهای که برای خرید این وسیله در نظر گرفتهاید؛ نوعی از چکشهای تخریب را خریداری کنید که با بودجه شما سازگار است.
7- خرید برحسب نیاز
هرچند که قدرتمندترین چکش تخریب، چکش 32 کیلویی باقدرت تخریب بسیار بالاست و بهترین برند این نوع از چکشها نیز برند هیلتی است. اما باید به دو نکته توجه داشت. اول اینکه خرید این نوع از چکشهای تخریب فقط خاص کارکنانی است که در پروژههای سنگین و نیمهسنگین کار میکنند و برای پروژههای سبکتر مناسب نیست. دوم اینکه قیمت این نوع از چکشهای تخریب بسیار بالا هستند و شاید بودجه شما کفاف خرید آنها را ندهد.
به همین علت همواره باید به این نکته حائز اهمیت توجه شود که بهتر است باتوجهبه نیاز خود چکش تخریب را خریداری کنید. به این صورت که اگر شما در پروژههای سنگین مشغول به کار هستید؛ بهتر است چکشهای تخریب در اندازههای بالاتر و بهترین برند ممکن را خریداری کنید. ولی درصورتیکه در پروژههای سبک کار میکنید؛ یک چکش تخریب کوچکتر هم میتواند نیاز شما را برطرف کند و نیازی به هزینه چندان بالایی هم ندارید.
دیدگاه های کاربران
اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کند.
مطالب مشابه
بهترین مارک بکس برقی کدام است؟ – لیست برندهای خوب
مواد اولیه سیم برق چیست؟ بررسی جنس فلز و روکش سیم و کابل
راهنمای خرید آچار بکس برقی – هرآنچه که باید بدانید