• آموزش نورپردازی
  • راهنمای خرید آباژور ایستاده کنار سالنی – بررسی کامل انواع و کاربردها

راهنمای خرید آباژور ایستاده کنار سالنی – بررسی کامل انواع و کاربردها

تاریخ انتشار:
1402/01/02
نویسنده:
آتنا سادات رضوی
مدت مطالعه:
6 دقیقه
راهنمای خرید
اشتراک گذاری
راهنمای کامل خرید چراغ ایستاده

یکی از مهم‌ترین موضوعات در حوزه طراحی داخلی، استفاده از نورپردازی مناسب است. تجهیزات نورپردازی انواع مختلفی دارند که هر کدام برای محیط‌ها و کاربردهای خاصی استفاده می‌شوند. زمانی که قصد تزیین یا چیدمان محیطی را داریم، با به کار بردن وسایل نورپردازی مناسب، به آن محیط زیبایی بیشتری می‌بخشیم. به همین دلیل می‌توان گفت حتی اگر از چیدمان منزل خود راضی نیستید، قبل از هر چیزی نحوه نورپردازی منزل را بررسی کنید!

در این میان، از جمله وسایلی که برای نورپردازی مکان‌های مختلف استفاده می‌شوند، لوستر، چراغ آویز، چراغ خواب، آباژور ایستاده بلند و چراغ مطالعه هستند. هر کدام از این چراغ‌ها در مکان‌ها و نحو خاصی به کار رفته و از ویژگی‌های مخصوصی برخوردار هستند. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی دقیق‌تر این چراغ‌ها بپردازیم و ببینیم چه چطور می‌توان بهترین استفاده را از آن‌ها ببریم.

چراغ پایه‌دار

چراغ‌های پایه‌دار، چراغ‌های بلندی هستند که به صورت ایستاده روی زمین قرار می‌گیرند و از محل بالاتری نسبت به سطح زمین و مبل، نور را به محیط می‌تابانند. چراغ‌های پایه‌دار معمولا دارای ویژگی‌های ظاهری زیر هستند:

  • قسمت زیرین بزرگ و نسبتا سنگینی که تعادل چراغ را حفظ می‌کند.
  • پایه و بدنه‌ای بلند و تقریبا سبک که چراغ روی بالای آن قرار گرفته و از آن قسمت نور به محیط تابانده می‌شود.
  • یک یا بیشتر از یک سوییچ که برای تنظیم بدنه لامپ به کار می‌رود.
  • یک یا بیشتر از یک سرپیچ که جهت قرار دادن لامپ تعبیه شده است.
  • نوع خاصی از شید لامپ که روی لامپ قرار گرفته و علاوه بر تامین زیبایی چراغ، از تابیدن نور شدید، جلوگیری می‌کند.

مصارف کلی چراغ‌های پایه‌دار

چراغ‌های پایه‌دار برای سال‌ها، روشی سنتی برای تاباندن نوری قوی و مناسب به داخل اتاق بوده‌اند. این چراغ‌ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام رنگ‌ها، طراح‌ها و استایل‌های متنوعی دارند. این دسته از چراغ ها معمولا در گوشه اتاق یا پشت قسمت نشیمن قرار می‌گیرند. چرا که نور بیشتر در این محیط‌ها، برای فعالیت‌های مختلف از جمله مطالعه، مفید است.

چراغ ایستاده بلند

چراغ‌های ایستاده بلند همان چراغ‌های پایه‌دار هستند که از چراغ‌های دیگر بسیار بلند‌تر بوده و محل قرار گرفتن لامپ آن معمولا از سینه بالاتر بوده و در برخی استایل‌ها تا بالای سر هم ادامه دارد. با قرار دادن چراغ ایستاده در اتاق، یا نور به سمت بالا و به سقف تابیده می‌شود یا به سمت میز و قسمت نشیمن، می‌تابد.

ویژگی‌های چراغ بلند ایستاده

شید روی چراغ، از چشم کاربران در برابر نور مستقیم لامپ محافظت می‌کند. زمانی که چراغ در حالت ایستاده قرار دارد، به دلیل بلند بودن ارتفاع آن، ممکن است باعث اذیت چشم کاربران شود. به همین دلیل قرار داشتن شید چراغ، می‌تواند این نور آزاردهنده را حذف کرده و نوری ملایم و زیبا را در محیط بتاباند. از آنجایی که چراغ‌های ایستاده بلند معمولا در محیطی خاص قرار گرفته و توجه افراد را به خود جلب می‌کنند، برای وجود تناسب در طراحی، داشتن کفی و سرپیچ‌های بزرگ، معمولا شید بزرگ‌تری را نیز به همراه دارد. 

چراغ‌های چراغ‌های بلند ایستاده، معمولا از چراغ‌های رومیزی قیمت بالاتری داشته و همچنین قابلیت به کار بردن لامپ‌هایی با توان بالاتر را نیز دارند. این چراغ‌ها معمولا دارای 2 یا 3 سرپیچ هستند که در مجموع می‌تواند تا 300 وات نور را برای اتاق تامین کند. این توان بالا، می‌تواند نور لازم برای هرگونه فعالیت را در اتاق فراهم می‌کند.

انواع چراغ‌های پایه‌دار از نظر اندازه

چراغ‌های ایستاده از ارتفاع 1.2 تا بالاتر تولید می‌شوند و به همین دلیل با نام چراغ‌های ایستاده بلند شناخته می‌شوند. چراغ که معمولا بین 1.5 تا 1.8 سانتی‌متر طول دارند. در ادامه انواع چراغ‌های ایستاده را از نظر ابعاد بررسی می‌کنیم.

  1. چراغ ایستاده کوتاه: این نوع چراغ‌ها، ارتفاع کوتاه‌تری نسبت به سایر چراغ‌های ایستاده داشته و معمولا دارای قابلیت تنظیم ارتفاع هستند. از جمله چراغ‌های ایستاده کوتاه می‌توان به چراغ‌های ایستاده مطالعه، چراغ‌های ایستاده طرح پزشکی یا چراغ‌های منحنی اشاره کرد. این دسته از چراغ‌ها طوری طراحی شده‌اند که شید آن‌ها، در ارتفاع شانه قرار گیرد. 
  2. چراغ ایستاده متوسط: این دسته از چراغ‌ها شامل چراغ‌های ایستاده ارتفاع 1.5 تا 1.8 متر بوده و ارتفاع شید آن‌ها تا چشم، کشیده می‌شود.
  3. چراغ ایستاده بلند: چراغ‌های ایستاده بلند ارتفاع بسیار بلندی داشته و می‌توانند 1.8، 2 یا حتی 2.4 متر باشند. با توجه به ارتفاع بلند آن‌ها، سایر اجزای آن نیز بزرگ‌تر است تا تناسب لازم در طراحی آن‌ها ایجاد شود. به همین دلیل هم برای فضاهای بزرگ مناسب هستند.

نور به چه صورت‌هایی از آباژور ایستاده تابیده می‌شود؟

بیشتر چراغ‌های ایستاده، دارای نوعی لامپ هستند که ممکن یک یا چند عدد باشد. همچنین چراغ‌های ایستاده‌ای که استایل مدرن دارند، از تکنولوژی ال ای دی استفاده کرده و دارای چراغ‌های داخلی هستند که قابلیت تعویض ندارند. زمانی که نور از لامپ یا چراغ ال ای دی تابیده می‌شود، می‌تواند به صورت‌های مختلفی در محیط پخش شود که به صورت زیر هستند.

۱. شید لامپ

شیدهای چراغ، وسایلی هستند که برای فیلتر کردن، جهت دادن و همچنین شکل دادن به نور استفاده می‌شوند. به طور کلی شیدها، مانند یک مخروط هستند که از بالا و پایین باز بوده و مانند دیوار را برای لامپ عمل می‌کنند. هر چقدر شید مورد نظر، ضخامت بیشتری داشته باشد، نور تابیده شده به محیط بیرونی نیز، کم‌تر خواهد بود. همچنین اگر سوراخ‌های بالا و پایین شید، بازتر باشند، نور نیز بیشتر است.

۲. شید شیشه‌ای

این دسته از شیدها معمولا برای لوسترهای آویز استفاده می‌شود. شیدهای شیشه‌ای به عنوان یک رفلکتور عمل کرده و برای افزایش نور در جهت بالا یا پایین به کار می‌روند. 

۳. بازوی اضافی چراغ ایستاده

برخی از انواع خاص چراغ‌های ایستاده مخصوصا مدل‌هایی که برای مطالعه استفاده می‌شوند، دارای نوعی بازوی اضافی هستند که لامپ روی آن قرار داشته و قابلیت تنظیم به عقب و جلو را دارد. 

چراغ‌های ایستاده مختلف برای کاربردهای مختلف

همه چراغ‌های ایستاده مانند هم نبوده و کاربرد یکسانی نیز ندارند. به طور کلی چراغ‌های ایستاده برای سه عملکرد، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۱. جهت تامین نور محیط

چراغ‌های ایستاده‌ای که برای تامین نور اصلی محیط استفاده می‌شوند، بهتر است در گوشه فضا یا در کنار دیوارها قرار بگیرند. همچنین برای این کار، نور رو به بالا مناسب‌تر است چراغ که فضای بیشتری را روشن می‌سازد. به طور کلی شما به چراغ ایستاده‌ای نیاز دارید که بتواند نور زیادی را به فضا بتاباند.

۲. برای انجام کار و مطالعه

این دسته از چراغ‌های ایستاده، بهتر است هنگام فعالیت، در کنار یا پشت شما قرار بگیرند. مناسب‌ترین چراغ ایستاده برای مطالعه و انجام کار، چراغ‌هایی هستند که نور را به صورت متمرکز به فضا می‌تابانند. همچنین اگر چراغی را انتخاب کنید که دارای بازوی متحرک نیز باشد، کاربرد بیشتری خواهد داشت.

۳. نور برای تزیین محیط

اگر می‌خواهید از چراغ ایستاده تنها برای تزیین محیط استفاده کنید، نور رو به پایین را به شما پیشنهاد می‌کنیم. چرا که نور کم‌تری به محیط می‌تابانند و برای جلوه دادن به قسمتی خاص از فضا، مناسب هستند.

انواع آباژورهای ایستاده

در این قسمت قصد داریم انواع متداول چراغ‌های ایستاده را مورد بررسی قرار دهیم.

۱. چراغ ایستاده منحنی

چراغ ایستاده منحنی، همانطور که از نامشان پیداست، دارای ساختاری منحنی و کمانی شکل هستند و به سمت جلو خم شده‌اند. شید و لامپ این نوع چراغ ایستاده، به سمت پایین بوده و به همین دلیل قرار دادن آن در کنار مبلمان، نمای زیبایی را ایجاد می‌کند. 

۲. چراغ ایستاده مدرن

اگر برای طراحی داخلی منزل خود، از استایل مدرن استفاده می‌کنید، بهترین انتخاب برای شما چراغ‌های ایستاده مدرن هستند. این دسته از چراغ‌ها دارای نوعی خاصی نیستند بلکه به سبک خاصی از چراغ‌های ایستاده، مدرن می‌گویند. بسیاری از این چراغ‌ها، فاقد لامپ بوده و فناوری ال ای دی دارند. به همین دلیل در ساختار آن‌ها، از چراغ‌های غیرقابل تعویض ال ای دی استفاده شده است. 

۳. چراغ ایستاده مطالعه

این دسته از چراغ‌های ایستاده، معمولا دارای نوعی بازوی متحرک هستند تا کاربر بتواند جهت نور را به آسانی تغییر دهد. این چراغ‌ها مخصوصا برای مطالعه طراحی شده‌اند و برای زمان‌هایی که قصد دارید از یک محل خاص برای مدتی طولانی استفاده کنید، کاملا مناسب هستند. 

۴. چراغ ایستاده سه‌پایه

یکی دیگر از چراغ‌های ایستاده‌ای که برای محیط‌های خاص کاربرد داشته و همچنین از طراحی منحصر به فردی برخوردار است، چراغ ایستاده سه پایه نامیده می‌شود. همانطور که از نام این چراغ پیداست، به جای یک پایه، دارای سه پایه جداست و استفاده از آن معمولا جنبه تزیینی دارد.

۵. چراغ ایستاده تورچر

چراغ ایستاده تورچر یا Torchiere یکی دیگر از انواع خاص چراغ‌های ایستاده است که دارای شید رو به بالاست. این دسته از چراغ‌ها نیز مانند چراغ‌های ایستاده سه پایه، جنبه تزیینی داشته و برای محیط‌هایی با دکوراسیون کلاسیک، مناسب‌تر هستند. با قرار دادن چراغ ایستاده تورچر در گوشه فضا، نورپردازی محیط را زیباتر می‌سازید.

آباژور ایستاده را در کدام قسمت اتاق قرار دهیم؟

در اتاق‌های کوچک و متوسط، استفاده از یک چراغ ایستاده به عنوان کامل‌کننده نور و همچنین زیبایی محیط، می‌تواند کافی باشد. معمولا چراغ‌های ایستاده، نور روشن‌تر و مشخص‌تری را در فضا ایجاد می‌کنند و قرار دادن آن‌ها در ارتفاع بالاتری نسبت به سایر وسایل، باعث بهبود جلوه آن‌ها می‌شود. 

همیشه در نظر داشته باشید که چراغ ایستاده شما در ترکیب با سایر لامپ‌ها در یک اتاق، چگونه به نظر می‌رسد. یک چراغ ایستاده می‌تواند گوشه‌های تاریک اتاق را روشن‌تر کرده و نور زیبایی را به فضا بتابانند. همچنین می‌توانند نزدیک یا پشت قسمت نشیمن فضا قرار بگیرند تا زمانی که برای انجام کارهای خود روی مبل یا پشت میز نشسته‌اید، نور مناسبی را داشته باشید. همچنین بهتر است توجه کنید که قرار دادن چراغ ایستاده، نزدیک به سایر تجهیزات نورپردازی، از زیبایی هر دو وسایل می‌کاهد و همچنین چشم کاربران را آزار می‌دهد.

هنگام انتخاب و به کار بستن چراغ ایستاده خود، همواره به سایر وسایل مانند چراغ‌های رومیزی، چراغ‌های دیواری و لوسترها هم توجه کنید. همچنین نور محیط خود را در هنگام شب که هوا تاریک‌تر است بسنجید. از خود بپرسید بیشتر وقت خود را در کدام اتاق و کدام قسمت آن صرف می‌کنید؟ یک چراغ ایستاده، به نوعی نوری اضافی در اتاق است که می‌بایست در محل مناسبی به کار برده شود. 

اگر محیط مورد نظر شما، دارای چراغ‌های آویز مناسبی‌ست که نور خوبی را برای فضا فراهم می‌کند، احتمالا استفاده از یک چراغ ایستاده که نور دانلایت یا به سمت پایینی دارد، می‌تواند بهترین انتخاب برای شما باشد. همچنین اگر از چراغ‌های آویز و لوسترهایی با نور کم استفاده می‌کنید، بهتر است برای اتاق خود، چراغ ایستاده‌ای با نور رو به بالا تهیه کنید.

آباژورهای ایستاده برای اتاق‌های مختلف

همانطور که پیش‌تر گفتیم، هر کدام از اتاق‌های منزل، به نوع خاصی از نورپردازی و همچنین نوع خاصی از تجهیزات این کار احتیاج دارند.

۱. چراغ ایستاده برای هال و پذیرایی

بیشترین استفاده‌ای که از چراغ‌های ایستاده می‌شود، در هال و پذیرایی منازل است. این چراغ‌ها در هال و پذیرایی، به دلیل کاربردی‌تر بودن این فضاها، برای روشن‌تر کردن اتاق استفاده می‌شوند. چراغ‌های ایستاده مناسب هال و پذیرایی، معمولا در گوشه فضا یا در کنار مبلمان قرار می‌گیرند. 

۲. چراغ ایستاده برای اتاق غذاخوری

در یک اتاق غذاخوری، چراغ ایستاده معمولا در گوشه فضا قرار داده می‌شود. در این فضای خاص، رفت‌وآمدهای زیادی وجود داشته و در زمان‌های خاصی شلوغ می‌شود. به همین دلیل چراغ ایستاده می‌بایست خارج از محل رفت و آمد باشد. 

۳. چراغ ایستاده برای اتاق خواب

در اتاق خواب، چراغ‌های ایستاده دارای دو کاربرد هستند. اول به عنوان نور محیط که در این حالت ممکن است نور چراغ ایستاده تنها منبع نوری اتاق باشد و نوری ملایم را در فضا فراهم کند. دوم به عنوان چراغی در کنار میز مطالعه یا میزهای پاتختی. البته معمولاً برای اتاق خواب‌های کوچک، معمولاً از چراغ خواب رومیزی استفاده می‌شود.

۴. چراغ ایستاده برای اتاق کار

در اتاق‌های کار، ما به نوری احتیاج داریم به به صورت کلی اتاق را روشن کند. بیشتر چراغ‌های ایستاده به صورتی طراحی شده‌اند که برای این کاربری مناسب هستند. اگر قصد استفاده از چراغ ایستاده به عنوان نور کار خود را دارید، بهتر است آن را به میز خود نزدیک‌تر قرار دهید.

سخن پایانی

استفاده از چراغ‌های ایستاده برای فضاهای مختلف، می‌تواند بهترین انتخاب شما برای زیباسازی محیط در حوزه نورپردازی باشد. اما انتخاب چراغ ایستاده، به همان اندازه که می‌تواند به زیباترین نقاط محیط شما جلوه ببخشد، انتخاب نادرست آن نیز می‌تواند از جلوه‌های فضا، بکاهد. ما در این مقاله چراغ‌های ایستاده مختلف، روش و محل استفاده از آن‌ها را بررسی کردیم. از اینکه در این مقاله با ما همراه بودید، ممنونیم.

منبع:

دیدگاه های کاربران

اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای موردنیاز با * مشخص شده اند.