راهنمای کامل خرید لوستر و چراغ آویز

تاریخ انتشار:
1400/05/20
نویسنده:
آتنا سادات رضوی
مدت مطالعه: 
6 دقیقه
راهنمای خرید
اشتراک گذاری
راهنمای کامل خرید لوستر

زمانی که می‌خواهیم در مورد روشنایی یک فضا صحبت کنیم، همه‌ی ما در وهله‌ی اول به لوستر و امثال آن فکر می‌کنیم. در واقع هیچ چیز مانند یک لوستر نمی‌تواند مفهوم نور و زیبایی را به صورت همزمان به ما ارائه دهد. انتخاب یک لوستر مناسب، با ایجاد یک روشنایی مطلوب برای محیط، حال و هوای افراد حاضر در فضا را عوض می‌کند. 

اما قبل از این که بخواهید به یک فروشگاه رفته و لوستر مورد علاقه‌ی خود را خریداری کنید، بهتر است از انواع لوستر، کاربرد هر یک، ویژگی‌ها و همچنین نکات مهم برای خرید لوستر آگاهی لازم را کسب کنید. در ابتدا می‌خواهیم ببینیم ماهیت لوستر، انواع آن‌ها و کاربرد هر یک چیست. در صورتی که قصد خرید لوستر برای قسمت هال و پذیرایی منزل خود را دارید، می‌توانید مقاله “معرفی 20 مدل از بهترین لوسترهای پذیرایی” را بخوانید.

لوستر چیست؟

لوستر نوعی از چراغ است که از سقف محیط آویزان می‌شود و در بیشتر مواقع به دلیل طراحی خاص و زیبا، برای زیباسازی فضا کاربرد دارد. لوسترها دارای تعداد لامپ و شعله‌های متفاوتی هستند که این موضوع باعث تغییر در اندازه‌ی آن‌ها می‌شود.

یکی دیگر از انواع لوسترها که معمولا کوچکتر بوده و از تعداد لامپ و شاخه‌ی کمتری برخوردار هستند، با نام چراغ آویز شناخته می‌شوند. چراغ آویزها برای فضاهای کوچکتر کاربرد دارند و با توجه به کم بودن تعداد لامپ‌ها، نور کمتری نیز تولید می‌کنند. تعداد شاخه‌های یک چراغ آویز بین یک تا سه شعله بوده و در بیشتر مواقع دارای سرپیچی معمولی E27 است.

البته چراغ های آویز انواع بزرگ‌تری نیز دارند که در این صورت تشخیص آن‌ها از لوستر، سخت خواهد بود. در هر صورت به چراغ آویزهای بزرگ، لوستر گفته می‌شود، حتی اگر از نظر ساختاری و فنی، چراغ آویز باشند.

اگرچه همه‌‌ی ما با شنیدن نام لوستر، یک جسم فلزی سنگین و نورانی در ذهنمان شکل می‌گیرد که دارای شاخه‌های زیادی است. اما همان طور که در حوزه‌های مختلف، هر چیزی دارای سبک‌های مختلف است، لوستر نیز دارای سبک‌هایی است که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت.

انواع لوستر

لوسترها به دلیل کاربردهای مختلفی که دارند، به دسته‌های متفاوتی نیز تقسیم می‌شوند. در دنیای امروزی به دلیل تنوع بسیار بالای لوستر، شما می‌توانید لوستر مورد علاقه‌ی خود را مطابق با اندازه‌ی فضا، سلیقه‌ی شخصی و همچنین میزان نور آن انتخاب کنید.

طراحی و سبک لوستر

یکی از مهم‌ترین مزایای حضور در فروشگاه برای خرید لوستر، دیدن و شناختن لوسترهای مختلفی است که برای فضای مورد نظر شما کاربرد دارد. اما قبل از آن بهتر است یک راهنمای کامل خرید لوستر را مطالعه کنید تا اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید. در این قسمت می‌خواهیم ببینیم انواع لوسترها کدام هستند.

۱. لوستر مدرن

راهنمای کامل خرید لوستر

از سال‌های گذشته تاکنون، سبک مدرن وارد عرصه‌های مختلفی شده و مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است. یکی از اهداف وارد کردن این سبک به زندگی انسان، کاربردی‌تر کردن وسایل مصرفی در عین سادگی طراحی آن‌ها است.

لوسترهای مدرن به دلیل ساختار زیبا و ساده‌ای که دارند برای خانه‌هایی با سبک مدرن بسیار مناسب هستند. بیشتر لوسترهای مدرن لامپ‌های SMD دارند که قابل تعویض نیستند اما به دلیل تکنولوژی پیشرفته‌ای که در آن‌ها به کار رفته مدت بسیار زیادی عمر می‌کنند. بسیاری از لوسترهای مدرن دارای ریموت کنترل هستند که به این وسیله شما می‌توانید نور آن‌ها را به میزان دلخواه خود تنظیم کرده و از راه دور آن‌ها را خاموش یا روشن کنید.

این لوسترها معمولا در رنگ‌های سردتر ماننند سفید یا طوسی تولید می‌شوند که این موضوع به حفظ سبک محیط خانه یا اداره، کمک زیادی می‌کند. یکی دیگر از مهم‌ترین ویژگی‌های لوسترهای مدرن، وزن سبک آن‌هاست که باعث می‌شود به سقف فشار بسیار کمی وارد شود.

۲. لوستر معاصر

راهنمای کامل خرید لوستر

این دسته از لوسترها دارای تعداد شاخه‌های متفاوتی هستند و به سبک‌های بسیار خلاقانه‌ای طراحی شده‌اند. لوسترهای معاصر به دلیل ساختار خاصی که دارند در خانه‌هایی با سبک‌های طراحی متفاوت استفاده‌پذیر هستند. البته این دسته از لوسترها، در ایران تنوع کمتری دارند و در بیشتر فروشگاه‌ها نمونه‌های فلزی با آویزهای کریستالی آن‌ها دیده می‌شود.

۳. لوستر روستیک

راهنمای کامل خرید لوستر

سبک روستیک که در طراحی خانه نیز کاربرد زیادی دارد، از طراحی‌ها و سادگی‌های چیدمان خانه‌های روستایی الهام گرفته شده است. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این سبک استفاده از وسایل ساده و ترجیحا چوبی در طراحی است.

طراحان لوستر نیز از این نکته استفاده کرده و نوعی از لوستر را طراحی کرده‌اند که معمولا دارای بدنه چوبی بوده و شعله‌های آن‌ها در اشکال مختلف و رنگ‌های تیره هستند.

۴. لوستر کلاسیک 

راهنمای کامل خرید لوستر

یکی از پرطرفدارترین سبک‌های لوستر، سبک کلاسیک است که بیشتر در خانه‌های مسکونی کاربرد دارد. لوسترهای کلاسیک معمولا دارای تعداد شعله‌های زیادی بوده و از از جنس آلومینیوم، برنج یا برنز هستند. از آن جایی که این لوسترها از موادی با چگالی بالا ساخته می‌شوند، دارای وزن بیشتری نسبت به نمونه‌های دیگر هستند. 

این دسته از لوسترها، ظاهری سرسنگین دارند و در رنگ‌های کرومی، طلایی، برنزی یا آنتیک تولید می‌شوند و برای فضاهای بزرگ مناسب‌تر هستند. همچنین نوع سرپیچ به کار رفته در این لوسترها، E14 است که کوچک‌تر از E27 است. 

شکل لوستر

همان طور که می‌دانید لوسترها در اشکال مختلفی ساخته می‌شوند که هر یک از آن‌ها برای فضاهای خاصی مناسب هستند. 

۱. لوستر دایره ای

به عنوان مثال بیشتر لوسترهای کلاسیک دارای شکل دایره‌ای هستند که می‌توانند برای فضاهای مختلف مناسب باشند. 

۲. لوستر مستطیلی و بیضوی

در برخی فضاهایی که محیط حالت مستطیلی دارد، استفاده از لوسترهای مستطیلی یا بیضی شکل، می‌تواند جلوه‌ی محیط را بهتر نشان دهد. استفاده از لوسترهای مستطیلی یا مربع‌شکل در یک محیط، باعث می‌شوند نظم آن محیط بیشتر به چشم بیننده بنشیند. چرا که دارای خطوط صاف بوده و فرد احساس می‌کند چیدمان خانه داخل چارچوب مشخصی قرار گرفته است.

۳. لوستر پیلی

راهنمای کامل خرید لوستر

یکی دیگر از انواع معروف و زیبای لوستر، لوستر پیلی است که محبوبیت زیادی دارد. این لوسترها به دلیل ظاهر عجیب و خاصی که دارند، برای خانه‌هایی با سبک مدرن مناسب‌تر هستند. البته این لوسترها هنوز وارد ایران نشده‌اند.

۴. لوستر خوشه ای

شکل دیگری از لوسترها، حالت خوشه‌ای آن‌هاست که بیشتر به عنوان چراغ آویز مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دسته از لوسترها، به دلیل داشتن اندازه و طرح‌های متنوع و مناسب، برای محیط های مختلفی استفاده می‌شوند.

۵. لوستر اسپوتنیک

لوسترهای اسپوتنیک، لوسترهای معروف دیگری هستند که امروزه در مکان‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این لوسترها در بیشتر مواقع از تعداد شعله‌های زیادی برخوردار هستند که هر یک از آن‌ها در جهت متفاوتی قرار دارد.

۶. لوستر قفس دار

راهنمای کامل خرید لوستر

این دسته از لوسترها، شامل یک یا چند لامپ هستند که داخل یک چارچوب که ظاهری ماننند قفس دارد، قرار می‌گیرند. این دسته‌ از لوسترها را می‌توان جزو سبک روستیک نیز به حساب آورد.

دسته‌بندی لوستر بر اساس جنس

همان طور که می‌دانید لوسترها در جنس‌های مختلفی ساخته می‌شوند که این موضوع باعث سنگین یا سبک بودن وزن آن‌ها می‌شود. همچنین جنس یک لوستر بر نحوه‌ی نوردهی و عملکرد آن نیز تاثیر می‌گذارد.

۱. لوستر برنجی

این دسته از لوسترها، دارای وزن زیادی هستند. برنج نوعی آلیاژ است که از ترکیب مس و روی ساخته می‌شود و خاصیت مغناطیسی کمی دارد. برای ساخت لوسترهای کلاسیک از برنج بهره می‌برند که باعث ایجاد رنگ آنتیک در لوستر می‌شود.

۲. لوستر برنزی

یکی از محبوب‌ترین جنس برای لوسترها، برنز می‌باشد که آلیاژی از ترکیب مس و قلع است. از این ماده نیز برای ساخت لوسترهای کلاسیک استفاده می‌شود.

۳. لوستر آلومینیومی

این دسته از لوسترها، به دلیل چگالی پایین ماده‌ی سازنده، دارای وزن بسیار کمتری نسبت به نمونه‌های برنجی و برنزی هستند و در رنگ‌های آنتیک و برنزی ساخته می‌شوند.

۴. لوستر چوبی

یکی از پرکاربردترین جنس برای لوسترها، چوب است که امروزه مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است. لوسترهای چوبی در بیشتر مواقع دارای رنگ قهوه‌ای یا سفید هستند و برای فضاهای مختلفی به کار می‌روند. یکی دیگر از مزایای لوسترهای چوبی، قیمت مناسب آن‌ها به نسبت نمونه‌های مشابه است.

رنگ لوستر

لوسترها با توجه به سبکی که دارند، در رنگ‌های مختلفی ساخته می‌شوند. به عنوان مثال لوستر کودک به دلیل کاربری خاصی که دارد، در رنگ‌های شادتری ساخته می‌شود. به همین دلیل رنگ لوسترها، به سبک آن‌ها بستگی دارد. به طور کلی رنگ‌های متداولی که برای لوسترهای مختلف کاربرد دارند به صورت زیر هستند:

  • آنتیک
  • کرومی
  • طلایی
  • برنزی
  • قهوه‌ای
  • سفید
  • نقره‌ای
  • مشکی
  • کرمی

نوردهی لوستر

نوردهی لوسترها یکی از مهم‌ترین مسائلی است که انتخاب لوستر اهمیت دارد. شما می‌توانید با توجه به نوردهی لوستر، آن را انتخاب یا رد کنید. به طور کلی، این عملکرد لوستر به سه دسته تقسیم می‌شود که به صورت زیر است.

۱. نورپردازی رو به بالا

همان طور که از نام این دسته پیداست، لامپ‌ها یا حباب‌ها ساختاری رو به بالا داشته و جهت نور در آن‌ها، رو به بالاست.

۲. نورپردازی رو به پایین

در لوسترهایی با نورپردازی رو به پایین لامپ‌ها به سمت پایین قرار دارند و روشن کردن محیط با استفاده از این لوسترها، راحت‌تر است.

۳. نورپردازی پراکنده

لوسترهایی که دارای نورپردازی پراکنده هستند، معمولا ظاهری نامنظم دارند. به عنوان مثال می‌توانیم به لوسترهای اسپوتنیک اشاره کنیم که برای نورپردازی محیط‌های مختلف بسیار مناسب هستند.

سرپیچ لوستر

سرپیچ لوسترها، انواع مختلفی دارند که در لوسترهای مختلف متفاوت هستند. متداول‌ترین آن‌ها E14، E27 و E40 است که در این میان سرپیچ E14 در بیشتر مواقع در لوسترهای کلاسیک به کار می‌رود و اندازه‌ کوچک‌تری دارد. سرپیچ‌های E27 دارای اندازه‌ی متوسطی هستند که برای انواع لوسترها و چراغ‌های دیواری کاربرد دارند. نوع E40 نیز اندازه‌ی بزرگ‌تری دارد و مانند دو نوع دیگر متداول نیست.

راهنمای انتخاب لوستر

حال که با انواع مختلف لوستر، آشنا شدیم، بهتر می‌توانیم لوستر مناسب فضای خود را انتخاب کنیم. اما برای انتخاب لوستر باید چه آیتم‌هایی در خانه را مورد بررسی قرار دهیم؟ آیا می‌توانیم لوستر مورد علاقه‌مان را در هر قسمتی از خانه نصب کنیم؟

۱. محل قرارگیری لوستر

یکی از سوالاتی که قبل از خرید لوستر باید به آن پاسخ داده شود، محل قرار گرفتن لوستر است. شما قصد دارید لوستر خود را در کدام قسمت خانه قرار دهید؟ آشپزخانه، اتاق خواب یا هال و پذیرایی؟

همان طور که می‌دانید بزرگ‌ترین قسمت خانه هال و پذیرایی آن است. بنابراین قرار دادن لوسترهای بزرگ در قسمت هال و پذیرایی مانعی ندارد. با این حال برای انتخاب لوستری با اندازه‌ی مناسب، بهتر است ابتدا ابعاد را اندازه بگیرید، سپس با توجه به ابعاد لوستر، ببینید آیا اندازه‌ی این لوستر برای محیط مد نظر شما مناسب است یا خیر.

در قسمت آشپزخانه، معمولا از لوسترهایی با تعداد شعله‌ی کمتر استفاده می‌شود. همچنین استفاده از لوسترهایی با اندازه‌های بزرگ، از زیبایی و جلوه‌ی فضا و خود لوستر، می‌کاهد.

۲. ارتفاع سقف

همان طور که می‌دانید هر لوستر ارتفاع مخصوص به خود را دارد. برای تعیین لوستر مناسب فضا، نسبت ارتفاع لوستر و ارتفاع سقف خانه‌ی خود را بسنجید. در صورتی که ارتفاع سقف شما کمتر از ۲.۴۳ متر باشد، ارتفاع لوستر مد نظر شما باید زیر ۹۰ سانتی‌متر انتخاب شود. همچنین اگر ارتفاع سقف بیشتر از ۲.۴ است، برای انتخاب لوستر بهتر است از لوسترهایی با ارتفاعی بالاتر از ۹۱ سانتی‌متر استفاده کنید.

۳. تعداد لوستر

اگر فضای خانه‌ی شما به حدی بزرگ است که یک لوستر نور کافی را برای آن تامین نمی‌کند، بهتر است از تعداد لوستر بیشتری استفاده کنید.

سخن پایانی

در دنیای امروزی، تنوع بسیار زیادی برای تمام محصولات از جمله لوسترها وجود دارد که شما می‌توانید مدل لوستر مورد علاقه‌ی خود را از میان آن‌ها انتخاب کنید. یکی از کاربردهای مهم لوستر در آشپزخانه‌هاست. شما می‌توانید با مراجعه به مقاله “معرفی 20 مدل لوستر آشپزخانه زیبا و کاربردی”، مدل‌های برتر لوستر آشپزخانه را نیز مشاهده کنید. شما می‌توانید لوسترهای مورد نظر خود را از ما خریداری کنید. از مهم‌ترین نکاتی که خرید آنلاین لوستر از آرتا الکتریک را برای شما ساده می‌کند، داشتن عکس‌های کامل، اطلاعات فنی دقیق و خدمات پس از فروش این مجموعه است. ما همراه بودید متشکریم.

منبع:

دیدگاه های کاربران

اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای موردنیاز با * مشخص شده اند.