راهنمای خرید پنکه صنعتی و کارگاهی بزرگ

تاریخ انتشار:
1401/12/24
نویسنده:
مائده قنبری
مدت مطالعه: 
6 دقیقه
راهنمای خرید
اشتراک گذاری
راهنمای خرید پنکه صنعتی و کارگاهی بزرگ

پنکه صنعتی از وسایل سرمایشی محبوب و با مدل‌های متنوع است که توسط برندهای داخلی و خارجی تولید می‌شود. اهمیت وجود پنکه صنعتی در خانه‌ و کارگاه و کارخانه زمانی پررنگ‌تر می‌شود که بدانید این وسیله همانند تهویه عمل می‌کند و با جابه‌جایی هوا، فضای اتاق را برای شما تلطیف می‌کند. هر چه حجم هوای بیشتری جابه‌جا شود، احساس طراوت بیشتری ایجاد می‌گردد. به‌طورکلی اگر تحمل باد کولر را ندارید و می‌خواهید اتاق‌های بزرگ را به‌راحتی خنک کنید و در کنار خنک‌شدن از سایر مزیت‌های پنکه صنعتی برخوردار شوید، این وسیله بهترین انتخاب برای شماست. راهنمای خرید پنکه صنعتی به شما کمک خواهد کرد تا بهترین مدل را متناسب با شرایط و بودجه‌تان خریداری کنید، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

پنکه صنعتی چیست؟

پنکه صنعتی وسیله‌ای سرمایشی و مناسب روزهای گرم سال و به طور خاص، تابستان است. این وسیله هم در فضاهای داخلی و هم فضاهای خارجی قابل‌استفاده است و با کاهش ملموس دما، باعث خنکی هوای محیط می‌شود. در اصل پنکه‌های صنعتی فن‌هایی هستند که در انواع و ابعاد مختلفی جهت استفاده در مصارف صنعتی، کارگاهی و گلخانه‌ای تولید می‌شوند. این پنکه‌ها در مقایسه با پنکه‌های معمولی از توان بالا و متریال مقاوم‌تری برخوردار بوده و قادر به جابه‌جایی حجم زیادی از هوای محیط هستند.

وظیفه اصلی این دستگاه تأمین و تطبیق جریان زیاد هوا یا گاز برای فرایندهای مختلف صنعتی است و با مواد و ترکیباتی مانند فولاد گالوانیزه، آلومینیوم ریخته‌گری، استیل ضدزنگ و پلاستیک صنعتی تولید می‌شود. پروانه این پنکه‌ها از معمولاً جنس فلز نازک است و با سرعت بیش از 500 دور در دقیقه کار می‌کند. این نوع پنکه‌ها از اجزا و تجهیزات مختلفی تشکیل می‌شود که هر چند وقت یک‌بار باید این قطعات تمیز و پاک‌سازی شوند و از سالم‌بودن آن‌ها اطمینان حاصل کرد. با رعایت اصول نگهداری، بازدهی بالاتر و بهتری خواهد داشت و در غیر این صورت بازدهی آن پایین می‌آید و دچار خرابی و مشکل می‌گردد.

انواع پنکه صنعتی

1- پنکه صنعتی زمینی

پنکه صنعتی زمینی قادر است که مقدار زیادی از هوای محیط را جابه‌جا کند و نیازی به تجهیزات خاصی برای نصب ندارد، فقط کافی است که آن‌ها را به منبع برق یا پریز متصل کنید. طراحی خاص پنکه صنعتی زمینی باعث شده است که جابه‌جایی آن به‌راحتی امکان‌پذیر باشد و شما می‌توانید پنکه صنعتی زمینی را در هر جهتی که لازم است حرکت دهید تا هوا را دقیقاً به جایی که نیاز است هدایت کنید. از ویژگی‌های پنکه صنعتی زمینی می‌توان به این موارد اشاره کرد که نسبت به پنکه‌های صنعتی دیگر قیمت مناسب‌تری دارند، اما به علت سرعت بالایی که در چرخش پروانه این پنکه وجود دارد ممکن است سروصدای زیادی تولید کنند.

پنکه صنعتی زمینی

2- پنکه صنعتی ایستاده

در واقع این مدل همان زمینی است. پنکه صنعتی ایستاده معمولاً دارای پایه‌های سنگین و بزرگی بوده که به‌راحتی قابل‌استفاده است. برای استفاده از پنکه صنعتی ایستاده فقط کافی است آن را به پریز برق متصل کنید و پس از آن می‌توانید هوادهی پنکه را به هر جهت که می‌خواهید منتقل کنید. مانند یک پنکه خانگی و کوچک، محصول روی پایه قابل حمل قرار می‌گیرد. پایه این فن‌ها قابل‌تنظیم بوده و در صورت لزوم می‌توانید ارتفاع آن را کم یا زیاد کنید.

پنکه ایستاده در قطرها و ارتفاعات مختلفی تولید می‌شود. پره‌های این پنکه صنعتی پایه‌دار با سرعت بالایی حرکت می‌کند تا بتواند حجم زیادی از هوا را جابه‌جا کند. این فن‌ها مشابه فن‌های زمینی بر روی سطح زمین قرار می‌گیرند، لذا اگر با مشکل کمبود جا مواجه هستید، بهتر است به این موضوع و فضایی که توسط پنکه‌های صنعتی ایستاده اشغال می‌شود توجه کنید.

3- پنکه صنعتی دیواری

پنکه صنعتی دیواری جهت حفظ فضای سطح زمین، روی دیوار نصب می‌شود. همچون دیگر پنکه‌های صنعتی معرفی شده، پنکه صنعتی دیواری نیز هوادهی مناسبی دارد و می‌تواند حجم زیادی از هوای محیط را جابه‌جا کند. تنظیم جهت پنکه صنعتی دیواری به‌راحتی پنکه‌های زمینی نیست؛ اما می‌توان کمی آن را به جهات مختلف متمایل کرد. مزیت ویژه‌ای که این نوع از پنکه‌های صنعتی دارد این است که به‌واسطه نوع نصبشان فضای کمتری از محیط را اشغال می‌کنند و شما می‌توانید باتوجه‌به این موضوع از جزئیات این فن‌ها بیشتر اطلاع پیدا کنید. همچنین توجه داشته باشید که اکثر مدل‌های پنکه صنعتی دیواری، از فن‌های سرعت متغیر هستند و این قابلیت را به شما می‌دهند که بتوانید به‌تناسب محیط و جریان هوای لازم، هوادهی پنکه را تنظیم نمایید.

4- پنکه صنعتی سقفی

پنکه صنعتی سقفی بزرگ دارای موتورهای قدرتمندی بوده که با استفاده از روش حجم بالا و سرعت کم‌مقدار زیادی از هوا را جابه‌جا می‌کند. در بین مدل‌های مختلف پنکه‌های صنعتی بزرگ این فن‌ها از محبوبیت و کاربرد بالایی برخوردار هستند. حداقل تعداد پره‌هایی که برای پنکه صنعتی سقفی در نظر گرفته می‌شود، سه پره است. این پنکه‌های صنعتی دارای پره‌های بزرگ در اندازه‌های حدوداً 2.5 تا 3 متر هستند.

پنکه صنعتی سقفی

پره‌ها این ویژگی را به پنکه صنعتی سقفی می‌دهند که بتواند، حجم بسیار زیادی از هوای محیط را جابه‌جا کرده و در سطح گسترده‌ای از محیط انتقال دهند. با وجود این اما سرعت حرکت پنکه صنعتی سقفی نسبت به انواع دیگر بسیار کمتر است و همین مسئله باعث می‌شود که این فن‌ها در بی‌صداترین حالت ممکن فعالیت نمایند. پنکه صنعتی سقفی با ایجاد حرکت یا اصطلاحاً برش هوا از سقف به کف کار می‌کند. همین مسئله باعث افزایش گردش هوا و کمک به کنترل رطوبت و حفظ دمای محیط در فصول مختلف سال می‌شود. علاوه بر این، پنکه صنعتی سقفی به‌گونه‌ای طراحی شده که میزان مصرف انرژی پایینی دارد و بسیار مقرون‌به‌صرفه هستند. البته خرید پنکه سقفی معمولی متداول‌تر است و این مدل فروش کمتری حتی نسبت به سایر مدل‌های صنعتی دارد.

5- پنکه صنعتی مه‌ پاش

نسل جدیدی از پنکه‌های صنعتی، پنکه صنعتی مه‌پاش است که علاوه بر ایجاد هوای خنک و انتقال هوا قادر به ایجاد رطوبت و قطرات آب در ذرات هوای موجود در محیط هم است. عملکرد پنکه مه پاش به این صورت است که پس از شروع به هوادهی و فعالیت قطرات ریز آب را وارد هوای محیط می‌کند که این قطره‌ها پس از برخورد با سطوح، گرمای محیط اطراف را جذب کرده و تبخیر می‌شوند. پنکه مه‌پاش قادر است که رطوبت ایجاد شده توسط خود را در سطح وسیعی از فضا منتشر نماید. این رطوبت ایجاد شده هم باعث خنکی و تازگی جریان هوای محیط می‌شود و هم گردوغبار و آلودگی موجود در هوا را تصفیه می‌کند. به عبارت بهتر پنکه صنعتی مه‌پاش می‌تواند تا حدودی به‌عنوان تهویه‌مطبوع نیز در محیط‌های صنعتی، تولیدی و گلخانه‌ای مورداستفاده قرار بگیرد.

تفاوت پنکه صنعتی با پنکه معمولی

پنکه‌های صنعتی در انواع و ابعاد گوناگونی برای استفاده در کارگاه‌ها، صنایع  گوناگون و گلخانه‌ها تولید می‌شوند. متریالی که برای تولید پنکه صنعتی مورداستفاده قرار گرفته، از مقاومت بالاتری برخوردار است. یکی دیگر از تفاوت‌های پنکه صنعتی و  پنکه خانگی قدرت و توان آنها است. پنکه‌های صنعتی از توان بالاتری برخوردار هستند، همچنین می‌توانند حجم زیادی از هوای محیط را به‌راحتی جابه‌جا کنند.

تفاوت پنکه صنعتی با پنکه معمولی

پنکه‌های صنعتی که در محیط‌های صنعتی و تولیدی بزرگ مورداستفاده قرار می‌گیرند، وظیفه تنظیم دما و حفظ کیفیت هوا را برعهده دارند. در نتیجه شما باید در زمان انتخاب این پنکه‌ها به میزان کیفیت ساخت آن‌ها دقت زیادی داشته باشید. پنکه‌های خانگی جدید مجهز به سیستم نمایشگر دیجیتال هستند و صفحه کیبورد لمسی دارند. کار اصلی هر دو نوع پنکه صنعتی و پنکه خانگی به‌وجودآوردن جریان هوا و خنک‌کنندگی نسبی است. معمولاً از این پنکه‌ها در محیط‌هایی استفاده می‌کنند که به خنک‌کنندگی کمتری نیاز دارند.

کاربرد پنکه صنعتی

پنکه‌های صنعتی باتوجه‌به تنوع و مدل‌های مختلفی که دارند، در محیط‌های زیر استفاده می‌شوند:

  • کارخانه‌ها
  • فضاهای تجاری
  • ساختمان‌های بزرگ
  • سوله و انبارها
  • فضاهای صنعتی
  • تهویه‌مطبوع
  • گاراژها
  • تولیدی‌ها
  • دامداری‌ها و مرغداری‌ها
  • سالن‌های تفریحی و ورزشی
  • فضاهای بیمارستانی
  • رستوران‌ها و کافه‌ها
  • سالن‌های اجتماعات
  • گلخانه‌ها
  • مساجد و حسینیه‌ها

مزایای پنکه صنعتی

پنکه‌های صنعتی به‌عنوان خنک‌کننده و تهویه کننده جریان هوای محیط نقش مؤثری دارند. از جمله مزایای این سیستم سرمایشی می‌توان به کم‌صدا، سبک‌وزن، ماندگاری بالا، سهولت در جابه‌جایی، متناسب با شرایط محیط، قابل‌تنظیم در جریان‌های هوایی مختلف، کم‌مصرف، بهره‌وری و راندمان بالا، قیمت مناسب، هوادهی بالا، قدرت و توان مناسب، قابل‌استفاده به‌صورت شبانه‌روزی و عدم نیاز به تعمیر و نگهداری دائمی اشاره کرد.

نکاتی که هنگام خرید پنکه صنعتی باید به آن توجه کنید

نکاتی که هنگام خرید پنکه صنعتی باید به آن توجه کنید

  1. میزان صدا: زمانی که یک پنکه پر سروصدا در اطراف شما وجود داشته باشد، قطعاً نمی‌توانید از خنکی که در محیط پخش می‌شود لذت برید. سروصدای زیاد این محصول باعث می‌شود که آرامش شما را به هم بزند و نتوانید شب‌ها خواب راحت داشته باشید. معمولاً صدا با واحد دسی‌بل اندازه‌گیری می‌شود و مناسب‌ترین گزینه هنگام خرید روشن‌کردن و تست‌کردن صدای محصول است.
  2. ظرفیت هوادهی: ظرفیت هوادهی به معنای فوت مکعب در دقیقه، میزان هوایی است که پنکه می‌تواند جابه‌جا کند. هر مقدار که عدد این ظرفیت دهی بیشتر باشد، به این معنا است که هوای بیشتری در فضا جابه‌جا می‌شود.
  3. ایمنی: هنگام خرید باید توجه داشته باشد تا محصولی را انتخاب کنید که از پایه محکم و استوار برخوردار باشد و به‌آسانی چپ نشود. درصورتی‌که در خانه خود کودک دارید بهتر است پنکه‌هایی را تهیه کنید که بدون پره هستند.
  4. تمیزکردن راحت و آسان: زمانی که محصول را تهیه می‌کنید بهتر است به تمیزکردن آن نیز توجه کنید. بهتر است محصولی را تهیه کنید که بتوان قطعات آن را به‌آسانی جدا و تمیز کرد.
  5. ابعاد و اندازه: قبل از این که به سراغ خرید این محصول بروید بهتر است به فضایی که برای خنک‌کردن در اختیار دارید توجه کنید و محصولی را تهیه نکنید که برای فضای اتاق کوچک یا بزرگ‌تر باشد.
  6. حالت نوسانی: اکثر پنکه‌ها را می‌توان بر روی حالت نوسانی قرارداد. به این معنا که سر پنکه آرام به این طرف آن طرف حرکت داده می‌شود که این حالت برای محیط‌هایی که تعداد افراد بیشتری در آنجا قرار دارند بسیار مناسب و کاربردی است.
  7. کنترل از راه دور: پنکه‌های صنعتی جدید از این قابلیت برخوردار هستند. این ویژگی استفاده از محصول را راحت‌تر می‌کند منتها مقداری بر روی قیمت محصول تأثیر می‌گذارد.
  8. قابلیت تنظیم: بیشتر پنکه‌ها شامل قابلیت تنظیم هستند، به‌عنوان‌مثال می‌توان قد آنها را کوتاه و یا بلند کرد یا سرعت حرکت پره‌های آن‌ها را تغییر کرد.
  9. قابلیت تنظیم ارتفاع: این خصوصیت به شما کمک می‌کند تا بنا بر نیاز خود مدل ایستاده را تنظیم کنید. می‌توان گفت یکی از بهترین خصوصیت‌هایی است که یک پنکه صنعتی ایستاده می‌تواند داشته باشد
  10. ظرفیت هوادهی: ظرفیت هوادهی، مقدار هوایی است که پنکه بتواند جابه‌جا کند. یعنی اگر بگوییم پنکه‌ای ظرفیت هوایی بیشتری دارد این‌گونه تعبیر می‌شود که مقدار هوای بیشتری می‌تواند جابه‌جا کند. معمولاً ظرفیت هوادهی را روی پنکه‌ها حک می‌کنند.
  11. قابلیت تنظیم سرعت: اکثر پنکه‌ها، قابلیت تنظیم سرعت را دارند. این ویژگی به کاربر اجازه می‌دهد که باتوجه‌به نیاز خود، درجهٔ سرعت پنکه را تنظیم کند.
  12. گارانتی: محصول خوب، دارای گارانتی است. هر شرکت و برندی که به خود و محصول خود اعتماد داشته باشد قطعاً محصولش را با ضمانت و گارانتی ارائه می‌دهد؛ بنابراین به شما توصیه می‌کنیم پنکه‌ای را انتخاب کنید که ضمانت‌نامه معتبر به همراه داشته باشد.
  13. ساختار و جنس بدنه: جنس بدنهٔ پنکه‌های صنعتی ترکیبی از پلاستیک و فلز است. البته در محیط‌های شرجی بهتر است از پنکه با جنس تمام پلاستیک استفاده کنید.
  14. گارد و محفظهٔ پره‌ها: نوع گارد و محفظهٔ پنکه‌ها معمولاً به دو شکل میله‌ای و مشبک است. مشبک دارای ایمنی بیشتری است و برای خانواده‌هایی با فرزند کم سن مناسب‌تر است.
  15. قطر پره‌ها: قطر پره‌های پنکه صنعتی هرچه بیشتر باشد، میزان خنک‌کنندگی پنکه صنعتی نیز بیشتر است و اگر این مورد برایتان مهم است به شما توصیه می‌کنیم در هنگام خرید به آن توجه کنید.
  16. چرخش سینوسی: این ویژگی در بعضی پنکه‌ها، اجازهٔ دسترسی وزش باد در جهات مختلف را به کاربر می‌دهد. در نتیجه فضای بیشتری خنک می‌شود. همچنین قابلیت دیگری به نام سرعت سینوسی وجود دارد که در اکثر پنکه‌های جدید تعبیه شده است. این قابلیت سبب وزش باد از کم به زیاد و زیاد به کم می‌شود و به‌صورت سینوسی مدام تغییر می‌کند.
  17. بررسی امکانات اضافه: بعضی از انواع پنکه، دارای ویژگی‌ها و امکانات اضافه چون دماسنج، لامپ (روشنایی)، صفحه‌نمایش، تایمر و…هستند. اگر قصد خرید پنکه‌ صنعتی مجهز را دارید، به این امکانات توجه کنید.
  18. قیمت پنکه صنعتی: برای خرید پنکه صنعتی با قیمتی مناسب، به ظرفیت هوادهی آن توجه داشته باشید. مثلا برای محیط‌های کوچکی مثل اتاق، پنکه‌ای با ظرفیت هوادهی بالا خریداری نکنید. درنهایت پنکه‌ای خریداری کنید که ماندگار و با کیفیت باشد. خرید پنکه‌های بی‌کیفیت باعث افزایش هزینه‌هایی مثل هزینه‌ی زیاد برق، هزینه‌ی بالای تعمیرات و حتی هزینه‌ی سنگین خرید دوباره‌ی پنکه می‌شود.

در پایان

این مقاله از آرتا الکتریک، یک راهنمای خرید پنکه صنعتی کامل و کاربردی است که با در نظر گرفتن تمامی نکات پیرامون آن می‌توانید بهترین مدل را انتخاب کنید. اگر سوال‌های بیشتری پیرامون این وسیله دارید، می‌توانید در قسمت نظرات برای ما ثبت کنید.

سوالات متداول
پنکه صنعتی چیست؟

پنکه‌های صنعتی فن‌هایی هستند که در انواع و ابعاد مختلفی جهت استفاده در مصارف صنعتی، کارگاهی و گلخانه‌ای تولید می‌شوند. این پنکه‌ها در مقایسه با پنکه‌های معمولی از توان بالا و متریال مقاوم‌تری برخوردار بوده و قادر به جابه‌جایی حجم زیادی از هوای محیط هستند.

در خرید پنکه صنعتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

در هنگام انتخاب این وسیله به نکاتی همچون میزان صدا، توان، کنترل، قدرت هوادهی، قیمت، ساختار و جنس پره، ایمنی، قابلیت حمل باید توجه کنید. برای آشنایی کامل با تمام نکات این مقاله از آرتا الکتریک را بخوانید.

دیدگاه های کاربران

اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای موردنیاز با * مشخص شده اند.