داغ ترین ها :
علت روشن نشدن بخاری برقی (دلایل کار نکردن هیتر برقی)

از جمله لوازم گرمایشی پرطرفدار و پرفروش، بخاری برقی یا همان هیتر برقی است. شاید بپرسید چرا پرطرفدار؟ چون یک وسیله گرمایشی کوچک و قابل حمل است و هر جا که یک پریز برق وجود داشته باشد، به راحتی میتوان از آن استفاده کرد و از گرمای آن لذت برد. در رابطه با نحوه عملکرد بخاری برقی میتوانگفت المنتهای به کار رفته شده در دستگاه که از یک مقاومت و سیم تشکیل شدهاند، انرژی الکتریکی را به انرژی گرمایی تبدیل میکنند. اما این وسیله بسیار حساس است و باید بهدرستی استفاده شود. علت روشن نشدن بخاری برقی یکی از سوالات پرتکراری است که درباره این تجهیز گرمایشی با آن روبرو میشویم.
معمولا در صورتی که از این وسیله به درستی استفاده نشود، مشکلات متعددی مانند روشن نشدن، سر و صدا کردن، جرقه زدن و… در بخاری برقی رخ میدهد و عمر مفید آن کاهش پیدا میکند. در نتیجه افرادی که از این وسیله گرمایشی استفاده میکنند باید طرز استفاده صحیح از آن را به خوبی بدانند. همچنین لازم است دلایل روشن نشدن بخاری برقی و سایر مشکلات آن را نیز بدانید تا درصورت روشن نشدن بخاری برقی بتوانید آن را عیبیابی کنید. در همین راستا قصد داریم تا در این مطلب ۷ علت روشن نشدن بخاری برقی را بررسی کنیم.
چرا بخاری برقی روشن نمیشود؟ دلایل کار نکردن هیتر برقی
برای روشن نشدن بخاری برقی یا هیتر برقی نمیتوان یک علت واحد و مشخص، تعیین کرد زیرا این مشکل میتواند به دلایل مختلف رخ دهد. قطع بودن برق ساختمان، خرابی دو شاخه بخاری، قطع بودن سیمهای داخلی دستگاه، سوختن فیوزهای بخاری برقی، خرابی المنتها، معیوب بودن مدارهای داخلی و… جزو اصلیترین دلایل روشن نشدن بخاری برقی به شمار میروند. معمولا برای برطرف کردن هر یک از این مشکلات یکسری راه حلها وجود دارد که با انجام آنها مشکل روشن نشدن بخاری برقی برطرف میشود. در ادامه رایجترین مشکلاتی که در کار نکردن بخاری یا هیتر برقی تاثیر دارد، بررسی شده است.
1- قطعی برق و اتصالات دستگاه
همانطور که از نام این وسیله گرمایشی مشخص است با جریان برق یا انرژی الکتریکی کار میکند. پس هر نوع اختلالی که باعث شود جریان برق به بخاری برقی نرسد، موجب روشن نشدن آن میشود. معمولا مواردی مثل قطع بودن برق کل ساختمان، اتصالی فیوز برق، خراب بودن دو شاخه دستگاه و خرابی پریز برق، اصلی دلایلی هستند که سبب نرسیدن جریان برق به دستگاه میشوند.
به همین منظور نخستین اقدامی که افراد هنگام روشن نشدن هیتر برقی باید انجام دهند این است که بررسی کنند که آیا جریان برق به دستگاه میرسد یا نه؟ به بیان دیگر در صورت روشن نشدن هیتر برقی مواردی مثل فیوز برق، دو شاخه دستگاه، پریز برق و وصل بودن جریان برق ساختمان باید چک شوند.
2- ایراد در اتصالات داخلی دستگاه
قسمت داخلی بخاری برقی مانند هر وسیله الکتریکی دیگری، دارای سیم کشی و اتصالات است. در واقع میتوان گفت اتصالات و سیمهایی که داخل دستگاه وجود دارند، جریان برق را در دستگاه جابجا میکنند. زمانی که به هر دلیلی این سیمها دچار اختلال شوند، انرژی الکتریکی در دستگاه جریان پیدا نمیکند و بخاری روشن نمیشود. در نتیجه قطع بودن سیمهای داخل دستگاه میتواند جزو دلایل روشن نشدن بخاری برقی باشد. برای برطرف کردن این مشکل باید سیمکشی داخلی دستگاه بررسی شود.
البته این نکته را نباید فراموش کرد که چک کردن سیمهای داخل دستگاه یک کار فنی و تخصصی است. با این تفاسیر افرادی که در حوزه کارهای فنی و سیمکشی داخلی دستگاههای الکتریکی، تخصص ندارند نباید به صورت خودسرانه سیمکشی داخلی دستگاه را چک کنند. بلکه این کار باید توسط تعمیرکار حرفهای انجام شود.

3- سوختن فیوزهای بخاری
سوختن فیوزهای داخلی دستگاه از جمله دلایل روشن نشدن بخاری برقی شمار میرود. چون فیوز وظیفه حفظ مدار الکتریکی را در برابر جریان غیر طبیعی بار الکتریکی دارد. نحوه کار فیوز به این صورت است که هنگام افزایش بیش از حد جریان الکتریکی، فیوز میسوزد یا به عبارتی خود را فدا میکند تا هیچ برقی در دستگاه جریان پیدا نکند. به همین دلیل پس از سوختن فیوز، هیتر برقی روشن نمیشود و باید فیوز دستگاه تعویض شود. همانند مورد قبلی چک کردن سوختن فیوز و تعویض آن یک کار فنی و تخصصی است و باید توسط تعمیرکار متخصص و متبحر انجام شود.
4- خاموشی به علت مشکل در ترموستات
برخی از بخاریها دارای ترموستات هستند تا زمانی که دمای دستگاه بیش از اندازه بالا میرود، فرمان خاموش شدن را صادر کند. در واقع بالا رفتن بیش از اندازه دما به بخاری آسیب وارد میکند و حتی ممکن است سبب آتش سوزی شود. پس برای پیشگیری از این اتفاقات لازم است که دستگاه دارای ترموستات باشد. معمولا در مواقعی که بخاری برقی با فرمان ترموستات خاموش شده، به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روشن نمیشود و باید منتظر ماند تا سرد شود یا به دمای ایدهآل برسد. بهترین و درستترین کار در این هنگام، جدا کردن دو شاخه بخاری برقی از پریز برق است تا به مرور زمان بخاری به دمای ایده آل باز گردد.
5- خرابی المنت های بخاری برقی
المنتها جزو اصلیترین قطعات بخاری برقی به حساب میآیند زیرا وظیفه تولید حرارت را بر عهده دارند. معمولا بالا رفتن بیش از اندازه دما در بخاری برقی باعث آسیب دیدن المنتها میشود. از آنجایی که کار اصلی بخاری که همان تولید حرارت و گرما است، توسط این قسمت انجام میشود. پس میتوان گفت خرابی المنتها اصلیترین علت روشن نشدن بخاری برقی به شمار میرود. معمولا خرابی المنتها به دلایل مختلفی مثل از کار افتادن ترموستات، افزایش بیش از اندازه جریان برق در دستگاه و… رخ میدهد. برای بار سوم باید تکرار کرد که تشخیص خرابی المنتها و تعمیر یا تعویض آنها باید توسط یک تعمیرکار حرفهای و متبحر انجام شود.
6- معیوب بودن مدارهای داخلی بخاری
مدارهای داخلی بخاری برقی از قسمتهای مختلفی مانند مقاومت، المنت، فیوز، کلید یک پل چراغ دار S1 و S2 و… تشکیل شده است. ایجاد مشکل در هر یک از این قسمتهای مدار، باعث میشود که انرژی الکتریکی در بخاری برقی به درستی تامین نشود. در نتیجه بخاری برقی روشن نمیشود. البته تشخیص و عیب یابی این مشکل نیز مانند اتصالات داخلی یک کار فنی و تخصصی است و افراد در خانه نمیتوانند آن را انجام دهند.
7- خراب بودن کلید بخاری برقی
کلید روشن-خاموش یکی از قسمتهای مهم بخاری برقی است و وظیفه عبور جریان در مدار الکتریکی بخاری را به عهده دارد. به بیان دیگر قطع و وصل بودن جریان در مدار توسط این کلید صورت میگیرد. معمولا کلید روشن-خاموش در دو نوع لامپدار و بدون لامپ وجود دارد. خراب بودن کلید بخاری برقی یا وجود هر نوع اشکال در آن، از جمله دلایل روشن نشدن بخاری برقی به شمار میروند. چون هنگام خرابی کلید، جریان در مدار عبور نمیکند و انرژی موردنیاز دستگاه تامین نمیشود. چک کردن و بررسی خرابی کلید باید توسط کسی که با نقشه سیمکشی کلید بخاری برقی آشنایی دارد، صورت بگیرد.
جمع بندی آنچه گفته شد
روشن نشدن بخاری برقی به دلایل مختلفی همچون قطع بودن برق ساختمان، ایراد در اتصالات داخلی، سوختن فیوزها، خرابی المنتها، فرمان ترموستات به خاموشی، ایراد در مدار داخلی و… رخ میدهد. بررسی برخی از دلایل مانند قطع بودن برق یا عمل کردن ترموستات را خود مصرف کننده بخاری برقی میتواند انجام دهد. اما برای چک کردن سایر دلایل مانند ایراد در اتصالات داخلی، سوختن فیوزها، خرابی المنتها و سایر موارد باید به یک تعمیرکار حرفهای مراجعه شود. چون بررسی و تعمیر این قسمتها توسط یک فرد نابلد، منجر به بروز ایرادات مختلف در سایر بخشهای دستگاه میشود.
معمولا در صورتی که بخاری برقی یا هیتر برقی از یک برند معتبر خریداری شده باشد، هنگام بروز هر نوع مشکل یا روشن نشدن بخاری برقی جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد. چون برندهای معتبر برای کالاهایی که به مشتریان خود عرضه میکنند، گارانتی و خدمات پس از فروش ارائه میدهند. لیست کاملی از بهترین مارکهای بخاری برقی را بههمراه مزایا و معایب آنها میتوانید در مقاله “بهترین مارک بخاری برقی کدام است؟” بخوانید.
هر یک از برندهای معتبر بخاری برقی را نیز باید از فروشگاههای معتبر بخرید تا بتوانید در هنگام بروز مشکل به آنها مراجعه کنید. به عنوان مثال فروشگاه اینترنتی آرتا الکتریک از جمله فروشگاههای معتبر و قابل اطمینانی است که کلیه کالاهای آن دارای گارانتی و خدمات پس از فروش هستند. همچنین تیم پشتیبانی این مجموعه به سوالات و نظرات کاربران محترم درباره بخاری برقی و سایر لوازم الکترونیکی پاسخ میدهند. پس اگر سوال یا نظری دارید در بخش نظرات حتما آن را مطرح کنید.
دیدگاه های کاربران
اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کند.
مطالب مشابه
بررسی بهترین سیستمهای گرمایشی برای کافه، رستوران، باغ، هتل و ویلا
نورپردازی نمای ساختمان: بررسی صفر تا صد تکنیکها + لیست تجهیزات
تفاوت وال واشر و جت لایت: کدام بهتر است؟