هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
داغ ترین ها :
راهنمای کامل خرید چراغ مطالعه

فهرست مطالب
خرید و انتخاب چراغ مطالعه و رومیزی ظاهراً آسان است، اما با توجه به اینکه زمانی طولانی، در فاصله کم و در هنگام کار، مطالعه و درس خواندن به کار میروند، نوع نور و فاصله قرار گرفتن آنها اهمیت پیدا میکند. در ادامه ابتدا مهمترین فاکتورهایی که قبل از خرید چراغ مطالعه باید در نظر بگیرید، را بررسی و پس از آن ویژگیهای یک لامپ مناسب را نام خواهیم برد.
قبل از خرید چراغ مطالعه به چه سوالاتی باید پاسخ داد؟
1- برای چه کاری قصد خرید چراغ مطالعه دارید؟
اگرچه هدف تمامی لامپها روشنایی است اما چراغهای مطالعه تخصصیتر هستند. انتخاب نوع مناسب چراغ مطالعه در افزایش بهره وری و راندمان و جلوگیری از خستگی در زمان کار نقش مهمی دارد. اگر طراح یا نقشه کش هستید باید سراغ مدلهایی با پایه بلندتر و قابل تنظیم بروید، اما برای مطالعه و درس خواندن چراغی با پایه قابل انعطاف کار راه انداز است.
2- چراغ را در کجا قرار میدهید؟

هدف از خرید چراغ مطالعه، کاهش خستگی چشم و افزایش دقت است. بنابراین، باید آن را در موقعیت و فاصله مناسبی قرار دهید. چراغ بهتر است حدوداً 30 تا 100 سانتی متر با صفحه کتاب، لپتاپ، کاغذ نقشه کشی و … فاصله داشته باشد. نکته دیگری که درباره محل چراغ مطالعه باید در نظر بگیرید، قرار گرفتن آن سمت راست یا چپ است. اگر راست دست دهید، چراغ مطالعه را سمت چپ و اگر چپ دست دهید، چراغ را سمت راست قرار دهید تا سایههای ناخواسته کاهش یابند.
3- فاصله تا پریز چقدر است؟
قبل از خرید، طول کابل را بپرسید. البته امروزه کنار بیشتر میزها، یک چندراهی و سه راهی قرار دارد که وسایل الکتریکی مختلفی به آن وصل میشوند. اگر سیم چراغ کوتاه است، بهتر است از یک سه راهی استفاده کنید. برای خرید و مشاهده سه راهی و محافظ کلیک کنید.
4- از چه جنسی است؟
چراغ مطالعههای موجود در بازار از متریالهای مختلفی مانند پلاستیکی، فلزی، چوبی، شیشهای، سرامیک و… ساخته شدهاند. جنس چراغ مطالعه را با توجه به نوع میز و دیزاین اتاق انتخاب کنید، تا اتاقی با طراحی زیبا داشته باشید. چراغ مهندسی رومیزی مدل EN-111 با بدنه و حباب فلزی و پایه پلاستیکی، محصولی با کیفیت و دوام بالا، با طول قابل تنظیم مناسب برای مهندسان، آرایشگران، محیطهای اداری، دانش آموزان و … است.
5- چقدر میخواهید هزینه کنید؟
بسیاری از چراغهای رومیزی ارزان جنس خوبی ندارند و زود خراب میشوند و یا کاربرد محدودی دارند و قابل تنظیم نیستند. در زمان خرید ابتدا مشخص کنید چه مقدار بودجه دارید و سپس با توجه به آن، مدلهای مختلف و مشخصات آنها را با هم مقایسه کنید.
انواع چراغ مطالعه کدام است؟
چراغ مطالعه در گذشته تنوع کمی داشت، اما امروزه انواع مختلفی از چراغها در بازار موجود هستند که در زمان مطالعه و کار به کمک ما میآیند. به صورت کلی میتوانیم این چراغها را به دو دسته تقسیمبندی کنیم: کلاسیک و مدرن. در ادامه مزیتها و معایب هر کدام از چراغهای مدرن و کلاسیک را بررسی میکنیم.

1- چراغ مطالعه مدرن با لامپهای LED و SMD
چراغ مطالعه با لامپ برای تامین روشنایی در زمان شب و یا مکانهای بدون نور طبیعی کاربرد دارند. در گذشته تمامی چراغهای رومیزی با لامپهای رشتهای کار میکرند. که اگر لامپ رشتهای هم در آنها استفاده میشد، روشنایی زیاد و زنندهای ایجاد میکردند. در عین حال میزان مصرف برق بیشتری داشتند. اکنون چراغ مطالعه SMD و چراغ مطالعه LED در بازار موجود است. لامپهای جدیدی که برای این محصولات استفاده میشود، نور و روشنایی بیشتری دارند. طول عمر بالا، ساختار با دوام و مصرف انرژی کمتر از دلایل بهرهگیری از این تکنولوژی است.
چراغ مطالعه SMD چه ویژگی هایی دارد؟
SMD عبارت کوتاه شده (SURFACE MOUNTED DEVICE) و به معنای قطعات نصب شده روی سطح است. در این تکنولوژی تراشههای ال ای دی از قبل ساخته شده، بر روی مدار چاپی متصل میشوند. نحوه اتصال و لحیم به شکلی است که ظرافت داشته باشند. در واقع اگر یک کلاهک یک چراغ مطالعه SMD را نگاه کنید، تراشههایی مستطیلی شکل را که کنار هم نصب شدهاند، مشاهده خواهید کرد. این تراشه منبع روشنایی آنها است.
مزیتهای چراغ مطالعه SMD
یکی از ویژگیهای چراغ مطالعه SMD پخش نور گسترده است. با این تکنولوژی در چراغ مطالعه میزان سایه به حداقل میرسد. در چراغ مطالعه با لامپ SMD بورد واحد استفاده نمیشود. بلکه از چند لامپ LED روی یک پنل استفاده میشود. با این فناوری اگر چراغ مطالعه چند ساعت روشن باشد، هیچ گرما و حرارتی تولید نمیکند. همچنین طول عمر چراغ مطالعه هم بیشتر و میزان مصرف انرژی برق تا حد زیادی کم میشود.
- روشنایی یکنواخت و بدون سایه: مهمترین مزیت چراغ مطالعه SMD نورپردازی به صورت یکنواخت است. به این معنا که نور و روشنایی در یک نقطه متمرکز نمیشود. تمام محیطی که نور در آن میتابد، به یک اندازه نور دریافت میکند. زاویه تابش این نوع معمولا 120 درجه است. که نسبت به لامپهای هالوژن هم افزایش یافته است. به همین دلیل محیط بیشتری را تحت پوشش قرار میدهد. در عین حال نور در همه نقاط به یک شکل است.
- چراغ مطالعهای با عمر طولانیتر: اگر بخواهیم چراغ مطالعه SMD را با چراغ مطالعههای قدیمیتر مقایسه کنیم، باید طول عمر آن را یک امتیاز خاص بدانیم. این نوع هزینه تعمیر و نگهداری کمتری دارند. در نتیجه به جای اینکه مدام در فکر تعمیر چراغ مطالعه باشید، تنها با تعویض بورد میتوانید چراغ مطالعه را به همان حالت روز اول خرید بازگردانید.
- کاهش چشمگیر مصرف برق: با وجود چند لامپ LED در کنار هم، نور عموماً درخشانی تولید میشود. در عین حال مصرف انرژی با وجود این لامپها پایین است. در حالی که در چراغ مطالعه کلاسیک قدیمی از لامپهای رشتهای استفاده میشد. این لامپها اگر چه نور بالایی داشتند، اما مصرف چراغ مطالعه را بیشتر میکردند. اس ام دی در مقایسه با فناوری رشتهای باعث کاهش 90 درصدی مصرف برق میشود.
- زیبایی و طراحی لوکس: از ویژگیهای چراغ مطالعه SMD زیبایی و طراحی لوکس آنهاست. به دلیل اینکه لامپهای ال ای دی روی برد قرار میگیرند، سطح چراغ مسطح و چشم نوازتر از چراغ مطالعه کلاسیک است. در این محصولات قسمت تابش نور به شکل متحرک طراحی میشود. با این قابلیت میتوان چراغ مطالعه را به هر سمتی چرخاند.
-
چراغ مطالعه مهندسی 4 میله کاسه بزرگ EN-103محصول تخفیف خورده۲۲۰,۸۱۹
-
گیره رومیزی چراغ مطالعه EN-101
-
چراغ رومیزی چوبی آرتا الکتریک کد O-110محصول تخفیف خورده۴۷۹,۶۰۰
2- چراغ مطالعه کلاسیک
چراغ مطالعه کلاسیک همان چراغ مطالعه قدیمی یا نوع ساده است. در آنها از لامپهای رشتهای، کممصرف و ال ای دی یا حبابی استفاده میشود. از ویژگیهای این نوع چراغ مطالعه به قیمت پایین میتوان اشاره کرد. چراغ مطالعه کلاسیک نسبت به انواع مدرن ارزانتر است. لامپی که در آنها استفاده میشود، قیمت کمتری دارد و براحتی تعویض میشود.
براساس متراژ محیط میتوان لامپ با سایز و توان مختلف انتخاب کرد. پس با این حساب چراغ مطالعه کلاسیک دست شما را برای خرید لامپ با توان کم یا زیاد باز میگذارد. همچنین چراغ مطالعه کلاسیک میتواند تمام محیط را روشن کند. در صورتی که بین نور محیط و صفحه کتاب تفاوت زیادی وجود داشته باشد، به چشم آسیب زیادی وارد میکند. اما چراغ مطالعه قدیمی این مزیت را دارد که با روشن کردن محیط اطراف، از خستگی چشم جلوگیری کند.
همچنین چراغ مطالعههای مدرن برای کسانی که به بیماری تنبلی چشم یا آب مروارید مبتلا هستند، مناسب نیست. زیرا محیط باید نسبتا روشن باشد. این مزیت را میتوان در چراغ مطالعه کلاسیک پیدا کرد. لامپهای این نوع چراغ مطالعه با وات دستهبندی میشوند. برای یک چراغ مطالعه ساده میتوان لامپ 25 تا 40 وات رشتهای یا 9 تا 15 وات ال ای دی را انتخاب کرد. این مقدار هم میتواند نور مورد نیاز مطالعه و محیط را تامین کند، هم از ایجاد گرما و حرارت جلوگیری کند.
از چه لامپی در چراغ مطالعه کلاسیک استفاده میشود؟
در چراغ مطالعه کلاسیک از لامپهای ال ای دی یا رشتهای استفاده میشود که براحتی قابل تعویض هستند. لامپ رشتهای نسبت به لامپهای SMD و LED کمتر عمر میکند، اما قیمت کمتری هم دارد. از اینرو قیمت آنها منصافه به نظر میرسد. این نوع لامپها که برای چراغ مطالعه قدیمی استفاده میشود، نور ثابت تولید میکنند. همچنین مقداری از انرژی دریافتی آنها صرف تولید گرما و حرارت میشود. به همین دلیل چراغ مطالعه کلاسیک با لامپ رشتهای در فصل زمستان و روزهای سرد به گرم شدن محیط کمک میکنند که صد البته مصرف برق بسیار بالاتری هم دارند که اصلا منطقی نیست.
البته یکی از معایب چراغ مطالعه ساده و قدیمی درخشندگی بیش از حد نور است. این ویژگی ممکن است به چشمهای حساس به نور آسیب وارد کند. البته در حال حاضر لامپ هایی با درخشندگی کمتر و لایه ای از کریستال سیلیس در بازار موجود است. این نوع لامپ ها میتواند از این آسیب چراغ مطالعه کلاسیک بکاهد. لامپهای جدید دارای یک حباب سفید رنگ هستند که از درخشندگی نور کاسته و مانع از ناراحتی و التهاب چشم میشوند.
برخی از طرفداران و کاربران چراغ مطالعه کلاسیک برای فرار از درخشندگی بیش از حد نور، از لامپهای رنگی با توان 25 وات استفاده میکنند. این کار به مرور زمان مشکلات دیگری را به همراه دارد. اگر در چراغ مطالعه ساده، لامپ داخل یک حباب قرار بگیرد و نور به طور مستقیم به محیط بتابد، از میزان درخشندگی نور کاسته میشود. در نتیجه این مشکل چراغ مطالعه قدیمی از بین میرود. البته امروز، تقریباً لامپ ال ای دی جایگزین تمامی لامپهای رشتهای شده است و این آسیبها را ندارد.

مزیتهای چراغ مطالعه کلاسیک
یکی از اصلیترین مزایای خرید این نوع چراغ مطالعه اغلب بخاطر تولید نور آرامبخش و گرم آن است. یکی دیگر از مزیتهای چراغ مطالعه کلاسیک قابلیت نصب و راه اندازی آسان است. همچنین به مدار جانبی نیاز ندارند. لامپ این چراغها به آسانی تعویض میشوند و اگر از طرح آنها خسته نشویم حتی تا صد سال هم بدون مشکل میتوان از آنها استفاده کرد.
دستهبندی چراغ مطالعه بر اساس نوع طراحی
چراغ مطالعه برحسب سبک طراحی به چهار نوع ایستاده، رومیزی، گیرهای و چراغ تقسیم میشوند. هر یک از انواع چراغ مطالعههای مذکور ویژگیهای خاص خود را دارند که باعث میشود برای کاربرد خاصی مناسب شوند. برای مثال چراغ مطالعه ساده رومیزی انعطاف پذیر است. در هر قسمتی از خانه میتوان آن را استفاده کرد. این در حالی است که چراغ مطالعه ایستاده برای محیط پذیرایی یا نشیمن و کنار میز نقشهکشی مناسب است. چراغهای مطالعه دیواری برای اتاق خواب و در کنار تخت کاربرد بهتری دارند.
چراغ مطالعه رومیزی
چراغ مطالعه رومیزی به همان سبک قدیمی است. این نوع چراغ مطالعه پایه کوتاه دارند. براحتی میتوانید در هر کجای خانه از آنها استفاده کرد. به منظور جلوگیری از تابش نور روی سطح سقف و ایجاد روشنایی بیش از حد، معمولاً قسمتی که لامپ در آن قرار میگیرد، به صورت نیمه دایره طراحی میشود. این قسمت همچون محافظ نور چراغ را به قسمت مورد نظر محدود میکند. از مزیتهای چراغ مطالعه رومیزی سبک بودن است. این نوع مناسب میز دانشجویان، دانشآموزان، کارمندان و… است.
چراغ مطالعه ایستاده
این نوع چراغ مطالعه بیشتر از آنکه جنبه کاربردی داشته باشند، بیشتر برای زیبایی فضای پذیرایی و نشیمن استفاده میشوند. اغلب با رنگ مبلمان یا پرده هماهنگ هستند. نور آنها میتواند فضای تاریک نشیمن و پذیرایی را در زمان شب روشنتر کند. بخصوص اگر نیمه شب از خواب بیدار شوید و به یک وسیله نیاز پیدا کند، چراغهای ایستاده با روشن کردن محیط از برخورد شما با وسایل جلوگیری میکنند. البته در کنار این کاربرد، برای مطالعه و تماشای تلویزیون در زمان شب هم کاربرد زیادی دارند.
کاربرد دیگر چراغ مطالعه ایستاده، برای گوشههای میز نقشهکشی، در زمان عکاسی، برای انجام کارهای آرایشگری و ناخنکاری و تتو است، که نیاز به نوری متمرکز و قابل تنظیم است.
چراغ مطالعه دیواری
این نوع چراغ قابل جابجایی نیست و همیشه در همان جایی که نصب شده است، ثابت است. از مزیتهای آن باید به نصب راحت و بدون دردسر اشاره کرد و اینکه هیچ فضای اضافی را اشغال نمیکنند. این نوع چراغهای مطالعه برای اتاق خواب مناسب هستند که با روشن ماندن نور کم در طی شب میتوانند تاریکی مطلق اتاق را از بین ببرند.
چراغ مطالعه گیرهای
اگر میز کوچک یا شلوغ باشد، به یک چراغ جمع و جور نیاز است. در چنین حالتی بهترین انتخاب، یک چراغ مطالعه گیرهای است. گیره یا کلیپس این مدلها در پایین قسمت بازویی چراغ قرار دارد و به آسانی به لبه میز یا تخت وصل میشود. معمولاً این مدل ارزانتر است و بسیار سبک و انعطافپذیر است.

انتخاب لامپ مناسب برای مطالعه و درس خواندن
خرید یک لامپ برای چراغ مطالعه اگرچه آسان به نظر میرسد. اما نوع لامپ باعث ایجاد تفاوت در کیفیت مطالعه میشود. در خرید لامپ مناسب نکاتی را باید در نظر بگیرید که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
ممکن است شنیده باشید که نور طبیعی بهترین نور برای مطالعه است، که معمولاً حرفی درست است. تا سال 1874 و قبل اختراع لامپهای رشتهای افراد در هنگام مطالعه از نور آفتاب یا شمع و… در زمان مطالعه استفاده میکردند که معمولاً کم و در ساعتهای محدودی در دسترس بود.
اگر در نور کم مطالعه و کار کنیم، چه اتفاقی میافتد؟
در نور کم درس نخوانید، فرقی ندارد نور طبیعی روز باشد یا یک چراغ ضعیف را روشن کردهاید. به 2 علت مهم باید از قرار دادن خود در چنین شرایطی خودداری کنید.
1- نور کم باعث آسیب به چشم و ایجاد نزدیک بینی میشود
برخی مطالعات نشان دادهاند که نداشتن چراغ مطالعه و درس خواندن و کار کردن در نور کم میتواند، احتمال نزدیک بینی را افزایش دهد. در نور کم، مردمک چشم باید بیشتر گشاد شود تا بتواند کلمات را بخواند. در چنین شرایطی اگر به بالا نگاه کنید، ممکن است اجسام و متون را برای مدتی تار مشاهده کنید. ممکن است نور کم باعث ایجاد سردرد شود.
2- مطالعه در نور کم بازده را کاهش میدهد
مطالعات نشان داده است که نور مناسب باعث بهبود عملکرد میشود. زیرا نور کم میتواند توانایی پردازش و نگهداری اطلاعات در مغز را کاهش داده و احساس اضطراب را افزایش دهد. همچنین، نور شدید از تمرکز جلوگیری میکند. هنگامی که نور شدید به چشم میتابد، حواس را پرت میکند و به چشم آسیب میرساند. بنابراین برای افزایش بهرهوری، باید لامپی با نور مناسب انتخاب کنید.
در زمان انتخاب لامپ مناسب باید دو آیتم را در نظر بگیرید:
1- دمای رنگ
دمای رنگ بیشتر در مورد لامپهای LED شنیده میشود. با کلوین (K) اندازه گیری میشود و با مقدار درخشش یک قطعه فولاد بعد از گرم شدن مقایسه میشود.
2- روشنایی
روشنایی با لومن (lm) اندازه گیری میشود و نشان دهنده قدرت (توان) نور است. لامپهای LED و SMD با فناوری جدید، با توانی کمتر نور بیشتری تولید میکنند. معمولاً برای چراغ مطالعه یک لامپ 450 لومن حدوداً 6 تا 9 وات پیشنهاده میشود.
چه دمای رنگی مناسب مطالعه و درس خواندن است؟

کمتر از 2000 کلوین
لامپهای با دمای رنگ کمتر از 2000 کلوین نوری کم، مشابه با نور شمع دارند. این نوع مناسب برای اتاقهای کوچک و مکانهایی است که نیاز به نور کمی در محیط است و مناسب مطالعه و کار کردن نیستند.
2000K-3000K
لامپ با این دمای رنگ، نور سفید نرمی میتاباند که بیشتر افراد آن را زرد میبینند، این دمای رنگ مناسب روشنایی در بیرون و داخل است. لامپهای با این دمای رنگ را در اتاق نشیمن، غذاخوری و اتاق خواب میتوان به کار برد.
3100K-4500K
لامپ با این محدوده دمای رنگ اغلب در آشپزخانه، دفاتر اداری و محیطهای کاری استفاده میشوند. نور سفید در این نوع روشنتر است.
4600K-6500K
این محدوده دمای رنگ بسیار مشابه با نور روز است و نوری سفید-آبی میتاباند. لامپهایی با این دمای رنگ مناسب برای محیطهای کاری و مکانهایی هستند که نیاز به نوری روشن دارند.
بیش از 6500K
این دمای رنگ بیشتر در محیطهای تجاری مشاهده میشود و نوری آبی رنگ میتاباند.
برای مطالعه بیشتر درباره انواع لامپ چراغ مطالعه به مقاله راهنمای کامل خرید لامپ چراغ مطالعه مراجعه کنید. در این مقاله با توجه به سن و نوع کاربرد میتوانید بهترین لامپ را انتخاب کنید.
نتیجه
به طور کلی میتوان گفت که لامپ روشنتر، با رنگ سفید تا محدوده رنگ طبیعی روز، برای مطالعه، درس خواندن و کار کردن بهتر است. که محدوده 4000K تا 6500K میشود. این محدوده دمای رنگ باعث میشود که بیشتر احساس هوشیاری کنید و آماده دریافت اطلاعات شوید. لامپهای LED عرضه شده در بازار توان، لومن، و دمای رنگهای متنوعی دارند.
منابع
دیدگاه های کاربران
اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کند.
مطالب مشابه
بهترین برند دریل در بازار ایران کدام است؟
لیست ابزارهای برقی مورد نیاز شغل نجاری
راهنمای خرید چسب برق + بررسی نکات مهم و کاربردی