هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
داغ ترین ها :
لیست ابزار برق کار + معرفی کامل وسایل ضروری جعبهابزار افراد برقکار

فهرست مطالب
مانند هر پروژه مربوط به ساخت و تعمیر، کار برقی نیز به ابزارهای خاص خود نیاز دارد. برای اکثر پروژههای معمولی از ابزارهای دستی اولیه مانند چکش، متر، تراز و پیچ گوشتی استفاده میشود. اما در کارهای پیچیدهتر به برخی از ابزارهای برقی تخصصی نیاز خواهد بود که هر برق کار حرفهای باید یکی از آنها را در جعبه ابزار خود داشته باشد. پس اگر تازه وارد کارهای الکتریکی شدهاید یا میخواهید بعد از سالها تجربه در مورد ابزارهای مورد نیاز برق کاران بیشتر بدانید، این مقاله را تا پایان بخوانید. در این مقاله از آرتا الکتریک لیست ابزار برق کار به همراه دلیل خرید آنها را بررسی میکنیم.
1- متر نواری
متر نواری مهمترین ابزار یک برق کار است که تنها برای اندازه گیری استفاده میشود. یک متر نواری استاندارد برای اندازه گیریهای میدانی مانند تنظیم ارتفاع برای کلیدها و پریزها، جعبههای وسایل روشنایی و علامت گذاری سطوح برای برش استفاده میشود. متر نواری اغلب به صورت فلزی تولید میشود و میتواند تا 5 متر را اندازه گیری کند.

2- تراز
یک وسیله کوچک مانند تراز، به راحتی در یک جعبه ابزار قرار میگیرد و برای اطمینان از تراز بودن سطح کار استفاده میشود. درحقیقت، تراز کردن جعبهها و کلید پریزها بسیار مهم است که همه این کارها توسط تراز لوبیایی انجام میشود. تراز باید بخشی از ابزار استاندارد هر برق کار ماهر باشد.

3- چراغ قوه
از اتاق زیر شیروانی و زیرزمین گرفته تا حفرههای دیوار و سقف و داخل جعبههای برق، مکانهای تاریک زیادی وجود دارند که برای انجام کارهای تعمیر و بهسازی برق به چراغ قوه نیاز دارند. یک چراغ قوه به همان اندازه که برای راحتی در کار کردن لازم است، برای حفظ ایمنی نیز وسیلهای ضروری است.

4- کاتر
یک کاتر برای برش سیم، کندن پوشش پلاستیکی سیم و انجام هر کار دیگر جهت برش راحت و سریع لوازم اولیه برقی ضروری است. مهم است کاتر از کیفیت خوبی برخوردار باشد و با چند بار برش اجسام، کند و خراب نشود.

5- پیچ گوشتی دو سو
برق کاران همیشه از پیچ گوشتیها برای نصب صفحات پوششی، پریزها، سوئیچها و بسیاری از وسایل دیگر استفاده میکنند. بهتر است چند پیچ گوشتی دو سو با اندازههای مختلف داشته باشید تا بتوانید پیچها را در محل خود نصب کنید. امروزه انواع پیچ گوشتی برقی نیز در بازار موجود است که سرعت و راندمان کاری را به طرز چشمگیری افزایش میدهند و کارها را آسانتر میکنند.

6- پیچ گوشتی تک سو
مانند پیچ گوشتیهای دو سو، نوع تک سو نیز برای نصب پیچ در محل مورد نظر خود وسیلهای مهم محسوب میشود. پیچ گوشتیهای تک سو با دستههای عایق نیز برای ایمنی بهتر هنگام انجام کارهای الکتریکی ضروری است.
7- ست آچار آلن (ست شش گوش)
از آچار آلن برای سفت کردن پیچهای سر شش گوشهای استفاده میشود که گاهی اوقات روی پنکههای سقفی، لامپها و لوازم خانگی یافت میشود. به همین علت هم باید در لیست ابزار برق کار وجود داشته باشد. ایده خوبی است که هم یک مجموعه متریک و هم یک مجموعه استاندارد از آچار آلن داشته باشید.

8- انبر زبانهدار
انبر زبانهدار با نامهای زیادی از جمله انبر کانالی، شیار مفصلی، انبر زبانهای و شیاری و انبر راست فک شناخته میشود. این ابزار بیشتر برای کارهای لوله کشی استفاده میشود اما یک جفت انبر زبانهدار برای پروژههای الکتریکی نیز کاربردهای زیادی دارد. استفاده اصلی از این انبر برای سفت کردن گیرههای کابل و تنظیم جعبههای فن سقفی خواهد بود.
9- تستر ولتاژ بدون تماس
شاید مهمترین ابزار الکتریکی تخصصی که میتوانید داشته باشید، یک تستر ولتاژ باشد. یک تستر ولتاژ برای بررسی ایمنی سریع تجهیزات استفاده میشود تا مطمئن شد قبل از شروع کار روی سیم برق یا دستگاه، ولتاژی وجود ندارد. تسترهای ولتاژ غیر تماسی که با باتری تغذیه میشوند، سادهترین و ایمنترین انواع تسترها هستند زیرا میتوانند الکتریسیته را فقط با قرار گرفتن در نزدیکی شیار خروجی یا سیم تشخیص دهند.
10- سیم کش
یکی دیگر از ابزارهای تخصصی برق کار، سیم کش است. سیم کش برای برش و جدا کردن عایق از سیمهای برق استفاده میشود. یک ابزار سیم کش دارای یک ردیف سوراخها با اندازه مشخص برای جدا کردن سیمهای با ابعاد مختلف است و معمولاً شامل فکهای برش برای برش انتهای سیم میباشد. برخی از انواع سیم کش ابزارهای ترکیبی هستند که میتوانند برای جدا کردن ژاکت وینیل از کابل NM نیز استفاده شوند. همراه با یک تستر ولتاژ، سیم کش مهمترین ابزار الکتریکی است.

11- دم باریک
یکی دیگر از ابزارهای المهم برق کاران تخصصی ضروری، دم باریک است. این وسیله برای خم کردن و پیچاندن سیمها استفاده میشود. نوک بلند و باریک این ابزار باعث شده است تا به ابزاری عالی برای کارهای الکتریکی تبدیل شود. بیشتر دم باریکها دارای فکهای برش برای کوتاه کردن سیمها هستند.

12- انبر دست
انبر دست وسیلهای است که برای پیچاندن سیمها به یکدیگر، یک تیغه برش مرکزی برای برش سیم و یک ناحیه دستگیره بین دستهها برای کشیدن سیم استفاده میشود. هرکسی که کارهای برقی معمولی انجام میدهد باید یک انبر دست داشته باشد.
13- انبر سیم چین
سیم چین برای برش سیمها استفاده میشود. این ابزار به طور ویژه با یک لبه برش طراحی شدهاند که تا نوک فکها پایین میروند و به شما این امکان را میدهند تا به قسمتهای تنگ وارد شوید تا سیمها را برش دهید. برخی از انواع این وسیله میتوانند یک آشکارساز ولتاژ داخلی برای تشخیص سیمهای برق داشته باشند. سیم چین برای کسانی که کارهای برقی معمولی تا حرفهای را انجام میدهند بسیار مفید خواهند بود.

14- فنر سیم کشی
شاید عجیب باشد، اما یکی از لوازم ضروری در لیست ابزار برق کار همین فنر است. فنر سیم کشی برای کشیدن هادی سیم رشتهای از طریق لولههای فلزی یا PVC استفاده میشود. هنگامی که کابل NM را از داخل حفرههای دیوار میکشید، یک فنر سیم کشی نیز میتواند مفید باشد. این ابزاری است که جهت افزودن یا گسترش مدارهای الکتریکی استفاده میشود. خرید فنر سیم کشی برای برق کاران حرفهای ضروری است.
15- ولت متر یا مولتیمتر
یک ولت متر برای خواندن سطوح ولتاژ و تأیید اینکه مدارها روشن یا خاموش هستند استفاده میشود. برخلاف یک تستر مدار، این ابزار به شما این امکان را میدهد تا میزان ولتاژی که حمل میشود را قرائت کنید. اشکال پیچیدهتر این ابزار به عنوان مولتی متر شناخته میشوند و نه تنها میتوانند سطوح ولتاژ را بخوانند بلکه توانایی خواندن آمپر، مقاومت و ولتاژ و آمپر DC را نیز دارند. با. این ابزار تخصصی بیشتر توسط برق کاران حرفهای استفاده میشود.

16- فازمتر
فازمتر باید جزء اصلی ابزارهای مورد نیاز برق کار دانست. یک برق کار چطور میتواند تشخیص دهد که یک سیم جریان برق دارد یا خیر؟ فازمتر به برق کار کمک میکند تا تشخیص دهد که آیا سیم یا منبع برق دارای ولتاژ است یا نه! اگر مبتدی هستید، هیچ وقت نباید دست به برق بزنید، تنها وسیله ضروری شما فازمتر است.
17- دریل
دریل جزء ابزارهای ضروری یک برق کار است. او میتواند برای سوراخ کردن دیوار جهت عبور سیم یا پیچ کردن استفاده کند. دریلها در انواع برقی و شارژی در بازار موجود هستند. یک دریل پیچ گوشتی میتواند هم برای پیچ کردن و برای سوراخ کاری مورد استفاده قرار گیرد.

کلام آخر
یک برقکار فقط به اندازه ابزار خوب برای افزایش کیفیت کار خود نیاز دارد. در حالی که برخی از ابزارهای الکتریکی ضروری هستند، برخی دیگر ابزارهای برقی تخصصی هستند. برای برق کاران مبتدی، لوازم ضروری کفایت میکند اما برق کاران حرفهای که در صنایع خاص مشغول به کار هستند، به ابزارهای تخصصی نیاز دارند. لیست ابزار برق کار که در این مقاله معرفی کردیم، نگاهی بیندازید و هر کدام را بسته به نیازهای خود از طریق سایت «آرتا الکتریک» خریداری کنید.
دیدگاه های کاربران
1 دیدگاه ثبت شده است . در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید
من یک جوانم که به برق کاری علاقه دارم و خیلی کنجکاوم که دراینده یک برق کار شوم واین کارم را ادامه دهم.
عاش کارممممم