راهنمای خرید پنکه سقفی – بررسی کامل نکات کاربردی

تاریخ انتشار:
1402/02/05
نویسنده:
مائده قنبری
مدت مطالعه:
10 دقیقه
راهنمای خرید
اشتراک گذاری
راهنمای خرید پنکه سقفی - بررسی کامل نکات کاربردی

پنکه‌های سقفی در فصل تابستان به خنک‌شدن فضای اتاق کمک می‌کنند و جلوهٔ زیبایی را به این فضا می‌بخشند. این پنکه‌ها زیبا و اقتصادی هستند و باعث صرفه‌جویی در هزینهٔ شما و مصرف انرژی می‌شوند. پنکه‌های سقفی یکی از قدیمی‌ترین پنکه‌ها محسوب می‌شوند؛ اما باگذشت زمان تغییرات زیادی کرده‌اند و امروزه انواع مدل‌های آن با ویژگی‌های خاص در بازار وجود دارند. در مقاله راهنمای خرید پنکه سقفی به تمامی آنچه که باید درباره این محصول بدانید، پرداخته‌ایم، با ما همراه باشید.

پنکه سقفی چیست؟

پنکه سقفی، همانطور که از نام آن مشخص است، پنکه‌ای است که بر روی سقف اتاق نصب می‌شود. این محصول به طور معمول با برق شهری (220 ولت) کار می‌کند و از تیغه‌های چرخان متصل به یک میله وصل شده به سقف، برای گردش هوا بهره می‌برد. این پنکه با افزایش سرعت گردش هوا در اتاق، به طور مؤثری اتاق را خنک می‌کند. پنکه‌ها برخلاف تجهیزات تهویه‌مطبوع، دمای هوا یا رطوبت نسبی را کاهش نمی‌دهند، اما با کمک به تبخیر عرق و افزایش تبادل گرما از طریق همرفت، یک اثر خنک‌کننده ایجاد می‌کنند. پنکه‌های سقفی حتی ممکن است مقدار کمی گرما را به اتاق اضافه کنند که عمدتاً به دلیل گرمای هدررفته از موتور است، هرچند تا حدی به دلیل اصطکاک نیز است.

انواع پنکه به طور قابل‌توجهی انرژی کمتری نسبت به سیستم تهویه‌مطبوع مصرف می‌کنند. پنکه تنها برای روزهای گرم سال نیست. مدل‌هایی از این محصول چهارفصل است، یعنی در روزهای سرد موجب گرمایش بهتر می‌شوند. جهت چرخش پره‌ها در زمستان برعکس تابستان است و دستگاه هوای گرم را که به طور طبیعی بالا می‌رود، به قسمت پایین بر می‌گرداند. بسیاری از پنکه‌های سقفی جدید دارای لامپ هستند. مدل‌هایی در بازار هستند که با عنوان پنکه لوستر شناخته می‌شوند و همچنین به‌عنوان چراغ‌های روشنایی کار می‌کنند و به چراغ‌های سقفی جداگانه در اتاق نیازی ندارند.

پنکه سقفی چیست

تاریخچه پنکه سقفی

اولین پنکه سقفی در اوایل دهه ۱۸۶۰ در ایالات متحده ظاهر شد. آنها فقط دوتیغه داشتند و با برق‌کار نمی‌کردند. در عوض، جریانی از آب جاری همراه با یک توربین، سیستمی از تسمه‌ها را به حرکت در می‌آورد که پره‌های چندین واحد فن را می‌چرخاند. پنکه‌های اولیه در فروشگاه‌ها، رستوران‌ها و ادارات محبوب شدند. دهه ۱۸۸۰ بود که پنکه‌های سقفی برقی شدند. مخترع فیلیپ دیهل یک موتور الکتریکی را که برای چرخ‌خیاطی سینگر طراحی کرده بود را در یک پنکه سقفی نصب کرد. با ورود جریان متناوب در سال ۱۸۹۶، عصر پنکه سقفی مدرن آغاز شد. در مواجهه با رقابت شدید، دیهل یک لامپ را با پنکه سقفی ادغام کرد که بی‌شباهت به برخی از فن‌های فانتزی امروزی نبود.

در دهه ۱۹۲۰، فن سقفی چهارپره ظاهر شد. این مدل‌ها صدای کمتری داشتند و هوای بیشتری را به گردش در می‌آوردند. با ورود تهویه‌مطبوع در دهه ۱۹۵۰، پنکه‌های سقفی از ایالات متحده ناپدید شدند؛ اما در آسیا و آفریقا محبوب گشتند. سپس فن‌هایی با موتور الکتریکی جریان مستقیم بدون جاروب وارد بازار شده‌اند. آنها تا ۵۰ درصد بازده انرژی بیشتر و درعین‌حال نیاز به نگهداری کمتری دارند. همچنین گرما و صدای کمتری تولید می‌کنند. پنکه‌های سقفی امروزی حتی امکان ادغام‌شدن با گوشی همراه را دارند. در نهایت، یک نکته جالب وجود دارد، فن‌ها در واقع اتاق را خنک نمی‌کنند! آن‌ها هوا را به اطراف می‌دمند و باعث می‌شوند عرق روی پوست شما راحت‌تر تبخیر شود. این کار گرمای بدن را از بین می‌برد و شما را خنک می‌کند.

تاریخچه پنکه سقفی

کاربرد پنکه سقفی

ازآنجایی‌که پنکه‌های سقفی دما و رطوبت هوا را تغییر نمی‌دهند، بلکه آن را به اطراف منتقل می‌کنند، می‌توانند هم به گرمایش و هم به سرمایش فضا کمک کنند. به دلیل مصرف انرژی کم، پنکه‌ها می‌توانند روشی کارآمد برای بهبود شرایط دمایی محیط باشند. پنکه‌ها در محیط‌های گرم و مرطوب یک انتخاب اقتصادی هستند. اتاق‌های بزرگ را می‌توان هم‌زمان با چند پنکه سقفی خنک کرد و محیط کوچک را با یک پنکه که در مرکز اتاق نصب می‌شود، خنک می‌کنند. در یک محیط اداری، پنکه‌های سقفی با کنترل جداگانه می‌توانند تأثیر مثبت قابل‌توجهی بر آسایش حرارتی داشته باشند. در کل استفاده از پنکه‌های سقفی بهره‌وری و رضایت را در محیط‌های اداری افزایش می‌دهد. پنکه‌های سقفی به توزیع هوای تازه در فضاهای دارای تهویه مکانیکی و تهویه طبیعی کمک می‌کنند. در فضاهای دارای تهویه طبیعی، پنکه‌های سقفی در جذب و گردش هوای تازه در فضای باز مؤثر هستند.

بررسی کاربرد پنکه سقفی

مزایای پنکه سقفی

  • استفاده از پنکه سقفی دمای محیط را کاهش می‌دهد: پنکه‌های سقفی می‌توانند به روشی عالی در بهبود دمای واقعی اتاق شما کمک کنند. صرف‌نظر از شرایطی، پنکه‌ها می‌توانند دمای اتاق شما را حدود چهار تا پنج درجه کاهش دهند و ازاین‌رو تحمل ماه‌های گرم را برای شما راحت‌تر می‌کنند. آنها با حرکت‌دادن هوای خنک موجود در اتاق به سمت پایین، یک اثر خنک‌کننده ایجاد می‌کنند؛ بنابراین دمای خانه شما را تا حد زیادی خنک و مطبوع می‌کنند.
  • در فصل زمستان محیط را گرم می‌کنند: پنکه‌های سقفی می‌توانند به گرم نگه‌داشتن خانه شما در ماه‌های سرد کمک کنند. در این حالت، پنکه تحت مکانیزم متفاوتی کار می‌کند که به‌موجب آن حرکت پره‌ها معکوس می‌شود یا به عبارتی جهت چرخش تغییر می‌کند. ازآنجایی‌که هوای گرم معمولاً بالا می‌رود، فن‌های معکوس هوای خنک را به سمت بالا می‌کشند. با انجام این کار، هوای گرم به سمت پایین حرکت می‌کند و در نتیجه گرما در تمام اتاق پخش می‌شود و در نهایت باعث ایجاد احساس گرما در شما می‌شود.
  • هزینه‌های سرمایش و گرمایش کاهش می‌یابد: توانایی این پنکه‌ها برای ایجاد احساس خنکی و گرما در اتاق با متعادل نگه‌داشتن دمای محیط، به شما این امکان را می‌دهد که با حفظ دمای اتاق خود در هزینه‌های بیشتری صرفه‌جویی کنید. پنکه‌های سقفی کم‌مصرف و معمولاً دارای توان مصرفی ۹۰ تا ۱۱۰ وات هستند؛ بنابراین در هزینه‌های انرژی شما صرفه‌جویی زیادی می‌شود.
  • به‌عنوان منبع نور استفاده می‌شود: پنکه‌های سقفی لوستری کار یک چراغ آویز را نیز انجام می‌دهند. مدل‌های چراغ‌دار دو مدل هستند، بعضی نمونه‌ها دارای چند سرپیچ هستند و می‌توان باتوجه‌به میزان روشنایی موردنیاز، لامپ‌های دلخواه را به کار برد. در بعضی مدل‌ها نیز، چراغ‌های ال‌ای‌دی از پیش نصب شده‌اند؛ بنابراین با خرید پنکه چراغ‌دار، علاوه بر داشتن یک منبع سرمایشی عالی، منبع نور مناسبی به اتاق اضافه کرده‌اید.
مزایا و معایب پنکه سقفی

معایب پنکه سقفی

  • پنکه‌های سقفی پر سروصدا بودن هستند: فن‌های سقفی به‌مرورزمان قدیمی می‌شوند و سروصدای زیادی ایجاد می‌کنند. این صداها می‌تواند برای برخی افراد آزاردهنده باشد. محیط پر سروصدا تا حد زیادی حواس شما را پرت می‌کند و به‌سختی می‌توانید هم در خانه و هم در محل کار تمرکز کنید. البته در مدل‌های جدید، این مشکل رفع شده است. اشاره به این نکته ضروری است که گاهی این مشکل، نتیجه نصب نادرست پنکه است.
  • پنکه‌های سقفی خطرناک هستند: اگر این پنکه‌ها در ارتفاع کم نصب شوند، ایمنی شما را با چالش بزرگی مواجه می‌کنند. هنگام نصب آنها، بسیار مهم است که قد اعضای خانواده و بازدیدکنندگان از خانه خود را در نظر بگیرید. اگر این کار را انجام ندهید، پنکه‌ها می‌توانند با اعضای بدن شما به‌ویژه سر تماس بگیرند. همچنین، اگر بچه‌های شما در اتاق بازی کنند، پنکه سقفی می‌تواند برای آنها خطرناک باشد.

بررسی انواع پنکه سقفی

پنکه‌های سقفی بر اساس شکل ظاهری و نحوه کارکردی که دارند، به سه نوع مختلف تقسیم می‌شوند. در زیر ما مدل‌های مختلف پنکه سقفی را معرفی کرده‌ایم:

1- پنکه سقفی ساده

پنکه‌های سقفی معمولی که از گذشته تا کنون مورداستفاده قرار می‌گیرند، با داشتن چند پره و یک موتور تک‌فاز خازن‌دار، روی سقف نصب می‌شود. تنظیم سرعت و جهت چرخش این مدل از پنکه‌ها به کمک یک پیچ گردان که روی دیوار نصب می‌شود، امکان‌پذیر است. در مدل‌های چهارفصل از طریق پیچ روی خود پنکه، می‌توانید جهت چرخش این مدل را به‌صورت ساعت‌گرد و پادساعت‌گرد تنظیم کنید. همچنین می‌توان سرعت چرخش پره‌ها را از کندترین حالت تا سریع‌ترین سرعت ممکن تنظیم کرد.

2- پنکه سقفی ریموت‌دار

از دیگر انواع پنکه سقفی می‌توان به پنکه سقفی ریموت‌دار اشاره کرد، این نوع پنکه سقفی‌ها دارای یک کنترل مخصوص هستند که به‌راحتی می‌توانید با آن باد پنکه را تنظیم کرد که این امر توانسته به یک ویژگی منحصربه‌فرد این محصول تبدیل شود. خرید پنکه سقفی ریموت‌دار گزینه مناسب‌تری است. چون تکنولوژی پیشرفته‌تری نسبت به مدل‌های قبلی دارد. گرچه شکل ظاهری و اجزای تشکیل‌دهنده آن مشابه پنکه سقفی معمولی است؛ اما مجهز به ریموت‌کنترل است. با استفاده از این کنترل، می‌توانید از راه دور، سرعت و جهش چرخش پره‌ها را تنظیم کنید.

3- پنکه سقفی لوستری

خرید پنکه سقفی لوستر دار مثل یک تیر و دو نشان است. با این کار علاوه بر داشتن پنکه‌ای کارا و مفید، یک لوستر بسیار شیک و زیبا نیز خواهید داشت. در قسمت وسط این مدل پنکه، لوستر و چراغ‌هایی تعبیه شده است. با نصب این وسیله روی سقف، از خرید لوستر نیز بی‌نیاز خواهید شد. خرید پنکه سقفی لوستری با طراحی شیک و زیبا و خاص، در بین مشتریان و مصرف‌کنندگان محبوبیت زیادی کسب کرده است.

چطور از پنکه سقفی نگهداری کنیم؟

تعمیر و نگهداری برای بهره‌گیری حداکثری از پنکه سقفی، بسیار مهم است. با رعایت نکات زیر می‌توانید بهترین پنکه سقفی را بدون نگرانی از خرابی آن داشته باشید.

  • موتورهای پنکه سقفی باید به طور منظم روغن‌کاری شود تا به‌خوبی کار کند. اگر موتور قوی داشته باشد، دیگر نیاز به تعمیر و نگهداری خیلی کمی خواهد داشت یا حتی روغن‌کاری نمی‌خواهد.
  • اگر پنکه سقفی در حال لرزش است، پس کارایی خوبی ندارد. با تعویض بلبرینگ‌های داخل فن می‌توانید کارایی را بهبود بخشید.
  • پس از اینکه ارتعاش آن درست شد، دیگر تیغه‌ها را عوض نکنید. این کار ممکن است روی کارایی آن اثر بگذارد.
  • استفاده از سوئیچ تنظیم‌کننده فن الکترونیکی می‌تواند 30 درصد در انرژی صرفه‌جویی کند.
چک لیست خرید پنکه سقفی

چک لیست خرید پنکه سقفی

هنگام خرید پنکه، باید بدانید که چه اندازه و سبکی برای اتاق شما مناسب است و آیا هر یک از ویژگی‌های اختیاری، مانند وسایل روشنایی یا کنترل از راه دور (ریموت)، برای آن محیط منطقی هستند یا خیر. در ادامه شما را با نکاتی که در هنگام خرید پنکه سقفی باید بدانید، آشنا می‌کنیم:

1- جنس بدنه پنکه های سقفی

  • پنکه فلزی: پنکه‌های سقفی فلزی از بادوام‌ترین گزینه‌های موجود در بازار هستند و در حال حاضر محبوبیت زیادی دارند. آنها همچنین با مقاومت بسیار کمی هوا را جابه‌جا می‌کنند که جریان هوای قوی‌تری را فراهم می‌کند. پنکه‌های سقفی فلزی برای فضاهای بزرگ‌تر یا در اتاق‌هایی با ارتفاع سقف بالاتر از حد متوسط ایده‌آل هستند. تیغه‌های فن فلزی فوق‌العاده بادوام هستند و سال‌های طولانی عمر خواهند کرد. تمیزکردن آنها نیز بسیار آسان است و اغلب با یک پوشش محافظ، معمولاً از روی و سیلیکون عرضه می‌شوند. این پوشش طیف وسیعی از ظاهر زیبا و گزینه‌های رنگی را امکان‌پذیر می‌کند. ازآنجایی‌که تیغه‌های فن فلزی می‌توانند تحت دمای شدید قرار گیرند، این امر باعث می‌شود که آنها برای محیط‌های صنعتی محبوب شوند. در نهایت، فن‌های سقفی فلزی می‌توانند گران‌تر از سایر گزینه‌ها مانند پلاستیک یا چوب باشند.
  • پنکه پلاستیکی: پنکه‌های پلاستیکی مزایای زیادی نسبت به پنکه‌های سقفی فلزی دارند. تولیدکنندگان می‌توانند آنها را در طول ساخت‌وساز به اشکال مختلف درآورند. به‌طورکلی، پنکه‌های سقفی پلاستیکی از پلیمر ABS و رزین‌های مشابه ساخته شده‌اند که آنها را برای استفاده داخلی و خارجی ایده‌آل می‌کند. قابل حدس است که پنکه‌های پلاستیکی وزن کمتری دارند، به این معنی که موتور لازم نیست آن‌قدر قدرتمند باشد. این باعث می‌شود که تیغه‌های پنکه سقفی پلاستیکی برای اتاق‌هایی که به فضایی آرام‌تر نیاز دارند، مانند اتاق‌خواب و اتاق مطالعه، ایده‌آل باشد. تمیزکردن آنها نیز بسیار آسان است و نسبت به سایر پنکه‌های سقفی مانند فلز یا چوب ارزان‌تر هستند.

2- جنس پره پنکه های سقفی

پره‌های پنکه سقفی از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شود. برخی از آن‌ها پلاستیکی بوده و سبک‌تر هستند و برخی از جنس فلز هستند. حتی در طرح‌های جدید پره‌هایی چوبی نیز به طراحی این پنکه‌ها اضافه شده است. قابلیت خنک سازی مدل فلزی از سایر متریال‌ها بیشتر است. اما به دلیل وزن سنگین نیاز به موتور قوی‌تری دارند.

3- ریموت دار یا بدون ریموت

تمامی پنکه‌های قدیمی با یک کلید چرخان روی دیوار یا به وسیله یک اهرم متصل به خود موتور کنترل می‌شدند. مدل‌های جدید اما اینگونه نیستند و بعضی شرکت‌ها امکان کنترل از راه دور را نیز فراهم کرده‌اند. برخی از مدل پنکه سقفی‌ها دارای ریموت‌کنترل هستند که به‌راحتی می‌توان به کمک ریموت مخصوص که شبیه به کنترل است میزان باد و یا روشن و خاموشی پنکه را تنظیم کرد.

4- تعداد پره

برای خرید پنکه سقفی باید به تعداد پره‌های آن توجه داشته باشید. مانند پنکه ایستاده، مدل سقفی نیز معمولاً ۳، ۴ یا ۵ پره دارد. بسته به محل نصب این وسیله می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. به‌عنوان‌مثال برای فضاهای کوچک‌تر مانند اتاق‌خواب، یک پنکه سه پره‌ای می‌تواند مناسب باشد.

5- مارک و گارانتی

بهتر است به سراغ پنکه سقفی بروید که دارای گارانتی و ضمانت باشد و همچنین خدمات پس از فروش خوبی را ارائه دهد، چرا که پنکه‌های باکیفیت قطعاً دارای ضمانت و گارانتی معتبر هستند. تمامی مارک‌ها معتبر بازار، گارانتی مناسبی ارائه می‌دهند.

6- اندازه پنکه سقفی

انتخاب اندازه پنکه سقفی خیلی مهم است. هنگام انتخاب باید به دو قطعه توجه داشته باشید، قطعات اتصال و تیغه‌های فن، پنکه‌های سقفی معمولاً 3 یا 5 یا 4 تیغه دارند. ازآنجاکه هدف اصلی پنکه سقفی گردش هوا و تنظیم دما در یک اتاق است، مهم است که اندازه فن شما با اندازه اتاق شما مطابقت داشته باشد.

7- بررسی ایمنی

بهتر است به هنگام خرید پنکه سقفی‌ها حتماً ایمنی آن‌ها را در نظر داشته باشید، پنکه سقفی که از مارک‌های نامعتبر خریداری شود و از ایمنی خوبی برخوردار نباشد ممکن است در حین مصرف مشکل‌زا باشد.

پنکه سقفی شیک

8- سروصدای موتور و پره‌ها

نکته بعدی که بسیار حائز اهمیت است صدای موتور و پره‌های این پنکه‌ها است. به‌خصوص شب به هنگام خوابیدن در فضایی که پنکه سقفی فاصله چندانی با شما ندارد. امروزه موتورهای این پنکه‌ها را بسیار بروز و بدون سروصدا و کم‌مصرف طراحی و تولید می‌کنند که سروصدای آن باعث این مورد نشود که مصرف‌کننده در ازای خنک‌شدن هوا می‌بایست آرامش و سکوت خود را نیز از دست بدهد. بلکه در کنار هوای مطبوعی که این پنکه‌ها به گردش درمی‌آورند می‌بایست سکوت حاکم نیز برقرار باشد.

9- توان و رده مصرف انرژی

هرچه برق و توان مصرفی یک پنکه، کم‌تر باشد، گزینه مناسب‌تری خواهد بود. مصرف انرژی پائین، در کنار دیگر ویژگی‌های بهترین پنکه سقفی، می‌تواند یک نکته بسیار مهم باشد. البته میزان برق مصرفی یک پنکه باتوجه‌به قدرت دستگاه، سایز، تعداد و جنس پره‌های آن متفاوت خواهد بود.

10- کیفیت و مقاومت پنکه سقفی

بهتر است به سراغ بهترین پنکه سقفی بروید که ساختار و مواد ساختاری آن از کیفیت بالایی برخوردار باشند و همچنین مقاومت بالایی نیز از خود نشان دهند. کیفیت پره‌های فلزی بالاتر از نوع پلاستیکی است.

11- قابلیت شست و شو

به دلیل وجود پره‌های پنکه سقفی‌ها، شست‌وشوی این مدل پنکه‌ها کمی متفاوت است و ممکن است مشکل‌ساز باشد، به‌عنوان‌مثال اگر پنکه سقفی به حالت مشبک باشد بهتر است شبکه‌های آن قابل‌جداشدن باشند تا راحت‌تر بتوان آن را تمیز کرد.

12- وزن و ابعاد

برای این منظور باید ابعاد و فضای محیط موردنظر خود را در نظر بگیرید و بر اساس آن پنکه را انتخاب کنید. برای محیط‌های بزرگ و وسیع‌تر باید پنکه‌هایی با ابعاد و پره‌های بزرگ‌تر انتخاب کنید. همچنین، برای سالن‌های بسیار بزرگ هم می‌توانید از چندین پنکه سقفی استفاده کرده و آن‌ها را در فاصله‌های استاندارد نصب کنید. 

13- حجم باد دهی

هرچه کیفیت ساخت پنکه، توان و کارایی پره‌ها بیشتر باشد، حجم باد دهی نیز بیشتر شده و تهویه محیط بهتر صورت می‌گیرد؛ بنابراین در خرید پنکه سقفی مدل‌های با حجم باد دهی بیشتر را در اولویت بگذارید.

14- طراحی ظاهری

پنکه‌های سقفی در شکل‌ها و طرح‌های مختلفی ساخته و به بازار عرضه می‌شوند. مناسب با سبک دکوراسیون منزل و یا محل کار خود می‌توانید سراغ خرید پنکه سقفی خاصی بروید. به‌عنوان‌مثال پره‌های برخی از آن‌ها طرح چوب است و برای کلبه‌های چوبی و فضاهایی مثل کافی‌شاپ‌ها، رستوران‌ها و مکان‌های این‌چنینی مناسب‌تر هستند. برخی با داشتن چراغ و لوستر برای خانه‌هایی که می‌خواهند هم‌زمان از پنکه و لوستر در یک مکان استفاده کنند؛ مناسب‌تر است.

پنکه سقفی چراغ دار

15- موتور پنکه سقفی

قدرت موتور در پنکه‌های سقفی بین ۱٫۳ تا ۱٫۶ اسب بخار و ۸۰ تا ۱۱۰ وات است. هر چقدر قدرت بیشتر باشد، توانایی خنک‌کردن پنکه نیز افزایش می‌یابد. موتورهای سنگین در برابر گرمای بیش از حد مقاوم‌تر هستند. موتوری با یاتاقان‌های آب‌بندی شده که هرگز نیازی به روغن‌کاری ندارند از جمله مواردی است که نشان‌دهنده کیفیت در فن است. یکی دیگر از چرخ فلایویل لاستیکی است که به کنترل گشتاور کمک می‌کند، فن را تثبیت می‌کند و درعین‌حال از انتقال نویز به سقف، جایی که تقویت می‌شود، جلوگیری می‌کند.

16- روشنایی پنکه سقفی

بیشتر پنکه‌های سقفی مدرن برای قراردادن چراغ‌های اختیاری طراحی شده‌اند. اینها می‌توانند از لامپ‌های رشته‌ای ساده گرفته تا نورهای هالوژنی یا لامپ‌های ال‌ای‌دی با دست‌ساخته شده باشند. مدل‌هایی با امکان تعویض لامپ بهتر از مدل‌هایی با ال ای دی از پیش نصب شده است.

17- تأثیر جهت چرخش روی دمای محیط

یکی از موضوعات مهم تأثیر حالت چرخش پره‌ها بر به سرد یا گرم‌شدن محیط است. یعنی اگر نوع چرخش پره‌های پنکه را به‌صورت پادساعت‌گرد تنظیم کنید؛ با چرخش هوا، به خنک‌تر شدن محیط کمک می‌کند که به آن حالت تابستانه می‌گویند. درصورتی‌که اگر پره‌ها به‌صورت ساعت‌گرد بچرخند، می‌توانند هوای گرمی که از طریق یک بخاری یا هیتر در محیط ایجاد می‌شود را به طور یک‌نواخت در همه قسمت‌ها پخش کنند که این حالت، زمستانه نام دارد.

18- قیمت پنکه سقفی

پنکه سقفی‌ها باتوجه‌به قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی که دارند از قیمت متنوعی برخوردار هستند و نمی‌توان به‌صورت دقیق قیمت هر کدام را بیان کرد؛ اما به صور کلی بودجه چندان بالایی برای خرید آنها نیاز نیست.

پنکه سقفی ال ای دی

بهترین مارک پنکه سقفی

در بازار انواع و اقسام برندهای مختلف وجود دارند که می‌توانید از بین آنها محصول مناسب را خریداری کنید. برندهای معتبر بازار در تولید و فروش پنکه سقفی عبارت‌اند از:

پنکه سقفی مارک لونا

یکی از پرطرف‌دارترین پنکه‌هایی که در بازار وجود دارد متعلق به برند محبوب لونا است، در حقیقت لونا را می‌توان به‌عنوان بهترین مارک پنکه سقفی در بازار معرفی کرد، این نوع پنکه که در این جا می‌خواهیم بررسی کنیم، در حقیقت یک بسته دو عددی از پنکه سقفی است که هر کدام دارای 3 پره فلزی هستند و توان مصرفی آن‌ها معادل 90 وات است این نوع مدل پنکه سقفی‌ها مجهز به کلید پنج‌سرعته هستند و همچنین مجهز به فیوز حرارتی است و به‌علاوه آن حدود 13 کیلوگرم وزن دارد.

پنکه سقفی مارک ارشیا

پنکه سقفی ارشیا نیز یکی دیگر از بهترین پنکه سقفی است که قابلیت نصب لامپ را نیز دارد. این پنکه سقفی دارای چرخش دو‌جهته است و شما هم در فصول گرم و هم در فصول سرد می‌توانید از این پنکه سقفی باکیفیت استفاده کنید. این پنکه به‌شدت کم‌مصرف است (توان مصرفی آن 95 وات است) و دارای 2 سال ضمانت و 5 سال خدمات پس از فروش است.

پنکه سقفی مارک طاها

چیزی که در پنکه سقفی طاها بسیار جلب‌توجه می‌کند ظاهر متفاوت آن نسبت به دیگر پنکه‌ها است و همراه با لوستر طراحی شده است، این نوع مدل پنکه سقفی ریموت‌کنترل ندارد و به‌صورت 4 پره است. همچنین تقریباً نزدیک به 6 کیلوگرم وزن دارد و رنگ بدنه آن به‌صورت آبکاری طلایی‌رنگ است که کاملاً بدون رنگ است. این نوع پنکه سقفی ایرانی دارای توان مصرفی به‌اندازه 65 وات است و قابلیت تولید باد سردوگرم را فراهم آورده است.

پنکه سقفی مارک سیماران

پنکه سقفی سیماران یکی از بهترین پنکه سقفی تولید ایران است. توان این پنکه سقفی 100 وات و دارای 5 درجه تنظیم سرعت است. این پنکه سقفی قابلیت چرخش معکوس را نیز دارد. شما می‌توانید از این پنکه در چهارفصل استفاده کنید. کلید این پنکه از نوع سلفی است و سیم‌پیچی آن صددرصد مس است. این پنکه سقفی دارای 3 پره است و جنس پرهای آن از فلز است. از جمله معایب این پنکه می‌توان به نداشتن ریموت‌کنترل و تایمر اشاره کرد. 

دیدگاه های کاربران

اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای موردنیاز با * مشخص شده اند.