چگونه قبض برق را به نام خود کنیم؟ | تغییر نام قبوض برق

تاریخ انتشار:
1401/06/27
نویسنده:
زهرا نعمتی یزدی
مدت مطالعه:
3 دقیقه
راهنمای استفاده
اشتراک گذاری
چگونه قبض برق را به نام خود کنیم؟ روش تغییر نام قبوض برق

چگونه قبض برق را به نام خود کنیم؟ تغییر نام قبض برق پس از اجرای طرح صدور قبض‌های آنلاین چند برابر شد. از ابتدای مهر 1398، تصمیم بر این شد که به منظور حفظ منابع طبیعی، طرح صدور قبض‌های کاغذی متوقف شود. پس از آن دریافت صورتحساب بدهی و پرداخت قبض برق، تنها به صورت الکترونیکی امکان پذیر است. ثبت شماره همراه در سامانه شرکت برق برای دریافت دوره‌ای صورتحساب، نخستین قدمی است که باید برداشته شود. با این حساب فرقی نمی‌کند صاحب ملک یا مستاجر باشید، مسئولیت پرداخت قبوض تنها بر عهده مالک شماره همراه ثبت شده در سامانه است.

حال اگر ملکی را به تازگی خریداری کرده و پاسخ سوال “چگونه قبض برق را به نام خود کنیم” را نمی‌دانید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتها همراه ما باشید. همچنین اگر به عنوان مستاجر در ملکی نقل مکان کرده‌ و نمی‌دانید چگونه قبض برق را باید از طریق شماره همراه خود دریافت کنید، این مطلب برای شما مفید است.

تغییر نام قبوض برق با مراجعه به سایت شرکت برق

همانگونه که امروزه پرداخت قبوض به صورت الکترونیکی انجام می‌شود، تغییر نام قبوض برق از طریق روش‌ غیر حضوری نیز امکان پذیر است. شما بدون نیاز به مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان یا اداره برق منطقه خود می‌توانید تنها با مراجعه به سایت “شرکت توزیع نیروی برق”، قبض برق ملک مورد نظر را به نام خود کنید. پس از طی کردن 5 مرحله زیر قبض برق به نام شما می‌گردد.

1- تقاضا تغییر مالک

شرکت توزیع نیروی برق” را در گوگل جستجو کرده و به سایت رسمی شرکت برق مراجعه کنید. در قسمت منو، بر روی گزینه “تغییر نام قبض برق” کلیک کنید. برای ثبت تقاضا تغییر مالک، لازم است مدارک مورد نیاز را در این بخش بارگذاری کرده و مراحل ثبت را به درستی طی کنید. در جهت تایید ثبت درخواست و پیگیری فرایند ثبت تقاضا، پیامکی حاوی کد رهگیری برای شخص درخواست کننده ارسال می‌گردد. 

2- تسویه حساب

دومین مرحله پس از ثبت درخواست تغییر نام قبض برق، تسویه حساب بدهی برق از گذشته تا لحظه درخواست تغییر مالک است. اطلاع رسانی از صورتحساب بدهی به صورت الکترونیکی، به شماره متقاضی پیامک شده و پس از آن تسویه حساب آنلاین انجام شود. اینکه پرداخت بدهی قبلی برق مصرفی توسط چه کسی انجام شود، توافقی میان متقاضی و مالک قدیمی همان ملک است.

3- صدور فیش

پس از تسویه حساب با شرکت توزیع نیروی برق، هزینه خدماتی که برای تغییر نام باید توسط متقاضی پرداخت گردد، در یک پیامک برای وی ارسال می‌شود. دریافت پیامکی این فیش ممکن است بین یک روز الی یک هفته به طول بینجامد. اگر پس از یک هفته پیامکی از سمت شرکت برق دریافت نکردید به حساب کاربری خود در سایتی که در آن تقاضای خود را ثبت کردید مراجعه و فیش الکترونیکی را دریافت و سپس آن را پرداخت کنید.

4- تست لوازم اندازه گیری

این مرحله توسط کارشناس شرکت برق و به صورت حضوری انجام می‌شود. پس از تایید اصالت مدارک ارسال شده در حساب کاربری و آزمایش کنتور با درخواست شما موافقت شده و تغییر مالک قبض برق صورت می‌گیرد. از آنجایی که روزانه چند صد نفر متقاضی تغییر نام در شرکت برق هستند نمی‌‌توان بازه زمانی خاصی را برای حضور کارشناس برق در نظر گرفت.

لذا شرکت برق برای رعایت حال شهروندان در این زمینه چاره‌ای اندیشیده است. پس از مشخص شدن اینکه چه کسی به عنوان کارشناس، باید به منزل متقاضی مراجعه کند، اطلاعاتی همچون نام، نام خانوادگی و شماره تماس آن فرد در حساب کاربری وی درج می‌شود. حال با مراجعه به سایت می‌توانید با کارشناس مربوطه تماس گرفته و روز و ساعت دقیق حضور او را جویا شوید.

5- نظرسنجی

به صلاحدید مدیران محترم شرکت برق، تصمیم بر این شده است که در مرحله نهایی و پس از تغییر نام، در جهت ارائه خدمات بهتر برای شهروندان پیامکی حاوی متن نظرسنجی برای متقاضی محترم ارسال گردد. با شرکت در این نظرسنجی به بالا بردن کیفیت خدمات الکترونیکی، شرکت برق کشور کمک خواهید کرد.

روش‌های‌ تغییر شماره همراه برای دریافت قبض برق

این تصور غلط در بین شهروندان وجود دارد که در صورت جا به جایی ملک و برای دریافت قبوض برق، باید حتما قبض برق را به نام خود تغییر دهند. اما تنها با تغییر شماره همراه در سامانه دریافت قبض آنلاین، مستاجر می‌تواند صورتحساب بدهی برق را از طریق پیامک دریافت کند. از روش‌های زیر می‌توانید برای تغییر شماره همراه اقدام کنید:

  • اگر قبلا شماره همراه خود را در سامانه برای ملک دیگری ثبت کرده‌اید تنها لازم است متن زیر را به سرشماره 10001521 (برای مشترکین تهرانی) و سرشماره 20001521 (برای مشترکین سراسر کشور) ارسال کنید تا شماره موبایل شما برای شناسه قبض قبلی از سیستم حذف شود.

متن پیامک ارسالی: 2* شناسه قبض برق قبلی به لاتین

  • سپس پس از دریافت پیامک زیر، طبق دستور خواسته شده شناسه قبض برق جدید را برای دریافت بدهی دوره‌ای برق ارسال کنید.

متن پیامک دریافتی: مشترک گرامی خواهشمند است شناسه قبض صحیح اشتراک خود را به صورت 1* شناسه قبض به لاتین ارسال فرمایید.

  • همچنین اگر تا به حال در سامانه قبض پیامکی برق آنلاین شماره همراه خود را ثبت نکرده‌اید کافی است شناسه قبض برق ملک جدید را با توجه به محل زندگی مورد نظر به سرشماره‌هایی که در بالا به آن اشاره کرده‌ایم به صورت “1* شناسه قبض برق ملک جدید” به لاتین ارسال کنید.

چه زمانی باید برای تغییر نام قبوض برق درخواست کنیم؟

حتما به این نکته توجه کنید که تغییر نام قبض برق تنها در صورتی جایز است که شما ملکی را خریداری کرده‌اید و برای نقل مکان کردن به ملکی که در آن مستاجر هستید نیاز به تغییر نام قبوض برق نیست. همانطور که پیش از این اشاره کردیم از روش دریافت پیامکی قبوض، می‌توانید بدون تقاضا تغییر نام مالک انشعابات برق، قبض برق را بر روی تلفن همراه خود دریافت کنید. همچنین می‌توانید از مالک خود بخواهید که به صورت ماهانه قبض برق الکترونیکی را که برای وی ارسال می‌گردد را برای شما ارسال کند و از روش‌های الکترونیکی زیر بدهی خود را پرداخت کنید.

  1. تماس با تلفن گویا 1521 به صورت شبانه روزی
  2. مراجعه به سایت رسمی شرکت توزیع نیروی برق استان
  3. استفاده از اپلیکیشن برق من
  4. مراجعه به دستگاه های خودپرداز (ATM) سطح شهر و دستگاه‌های فروشگاهی (POS)

همچنین تنها با دانستن شناسه قبض برق نیز می‌توانید به صورت دوره‌ای صورتحساب بدهی را دریافت و پرداخت کنید. برای اطلاع از روش‌های پرداخت قبض برق از این طریق تنها کافی است به مقاله چگونه قبض برق را پیامکی دریافت کنیم، مراجعه کنید.

جمع بندی

در این مطلب به این موضوع پرداختیم که چگونه قبض برق را به نام خود کنیم. همانطور که گفته شد تنها با مراجعه به سایت رسمی شرکت توزیع نیروی برق استان خود می‌توانید برای تغییر نام مالک انشعابات برق، درخواست خود را ثبت کنید. درخواست فرد متقاضی با تایید کارشناس شرکت برق به سرانجام می‌رسد و تغییر نام صورت می‌گیرد. همچنین به روش‌های تغییر نام شماره همراه در سامانه دریافت قبوض برق و روش‌های پرداخت آنلاین قبض برق، از طریق شناسه قبض اشاره کردیم.

دیدگاه های کاربران

7 دیدگاه ثبت شده است . در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید

  • برای تغییر نام مالکیت در قبض برق، باید به دفاتر پیشخوان مراجعه شود. اصل سند ملک، اصل کارت ملی و شناسنامه ، شناسه قبض برق، و اصل پایان کار ساختمان!! هم باید تحویل داد

  • باسلام هرچه توان دارند مدیریت در خدمات به مصرف‌کنندگان خوش حساب بگذارند کم است دست شما درد نکند خدا قوت موفق باشید ممنون

    • سلام برای تغییر نام به سازمان برق مراجعه میکنیممیگه برو دفاتر پیش خوان و دفاتر پیش خوان هم در یک منطقه فقط یکی و بعد هزینه میدیم روی گوشی برای هزینه تغییر نام هیچ هیچ چکار کنیم با بی نظمی سازمان برقو کلی هزینه

  • سلام تعریفهای بد سازمان را انعکاس چرا نمیدید نکنه سانسور قیچی آن برنده تر از مشکلات و هزینه ساز برای مردم است برای تغییر نام باید هفت خان را طی کرد و تازه خود سازمان هم بیکارند انجام بدهند دیگر مردمو نپیچو نند

  • سلام من امروز رفتم دفتر پیشخوان دولت برای انتقال مالکیت قبض برق و آب فکر میکردم در حد ۱۰ هزار تومان هزینه داشته باشه دوتا قبض برق ، و دوتا قبض آب ، چیزی حدود ۶۰۰هزار تومن از کارتم کشیده بدهی هم نداشتم همه قبوض صفر بودن ، الان که فکرش و میکنم خیلی پشیمونم چون بدون هیچ مشکلی روی نرم افزار آپ پرداخت می‌شد و استعلام و همه گزینه‌های لازم و داشت

  • برای ۴تا انتقال مالکیت قبض ۲تا آب ، ۲تا برق ، ۶۰۰هزار تومن پول ازم گرفت دفتر پیشخوان ، بدهی نداشتن صفر بودن قبوض ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای موردنیاز با * مشخص شده اند.