داغ ترین ها :
لیست ابزارهای برقی مورد نیاز شغل نجاری

نجاری یا درودگری یک از حرفهها و مشاغل سنتی در ایران و دنیا به حساب میآید که در آن با استفاده از چوب، انواع محصولات مختلف را تولید میکنند. افرادی که در این شغل به فعالیت میپردازند به نام نجار یا درودگر شناخته میشوند و وسایل مختلفی مانند پنجره، درب، مبلمان، کابینت، اشیاء تزئینی و… را طراحی کرده و میسازند. زندگی همه ما به چوب و محصولات تولیدی از آن وابسته است و بدون وسایل چوبی زندگی ما با اختلال روبرو خواهد شد.
فعالیت در شغل نجاری مانند هر حرفه و شغل دیگری به یک سری ابزارهای خاص نیاز دارد که بتوان با استفاده از آنها به راحتی همه امور را انجام داده و محصولات مختلف را تولید کرد. در شغل نجاری ابزارهای مختلف دستی و برقی مورد استفاده قرار میگیرند که هر کدام وظیفه خاصی بر عهده دارند. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع ابزار برقی مورد نیاز شغل نجاری و کاربردهای هر کدام از این وسایل بپردازیم.
تاریخچه و اهمیت شغل نجاری
پیش از آشنایی و بررسی کاربردهای ابزار برقی مورد نیاز نجاری باید گفت که نجاری را میتوان اولین فعالیت شغلی بشر دانست که به دنبال نیاز به سرپناه و به علت در دسترس بودن چوب، شکل گرفته است. شغل نجاری از مشاغلی است که در تمدنها باستانی نیز مورد توجه بوده و یکی از مشاغل اصلی آن دوران به حساب میآید. با توجه به آسیبپذیری چوب در برابر عوامل محیطی مختلف ، آثار و شواهد زیادی از دوران باستان و محصولات چوبی باقی نمانده است؛ اما نقاشیهای دیواری به جا مانده از مصر باستان حاوی تصاویری از مبلمانهای چوبی هستند که نشان دهنده اهمیت صنعت نجاری به عنوان یک صنعت مهم در آن دوران هستند. بر اساس شواهد موجود به احتمال زیاد هنر نجاری از مصر آغاز و بعدها به یونان، بابل، ایران و سایر تمدنها رسیده است.

در دنیای مدرن نیز شغل نجاری همچنان جزو یکی از مهمترین و اصلیترین مشاغل به حساب میآید که از بازار و شرایط کاری خوبی برخوردار است. با توجه به نیاز به استفاده از محصولات چوبی مختلف در جوامع و تمدنهای گوناگون، همچنان تقاضای زیادی برای این محصولات وجود دارد که بازار کاری خوبی را برای شغل نجاری و محصولات آن فراهم کرده است. افراد برای فعالیت در حرفه نجاری به ابزارهای مختلفی نیاز دارند که هر کدام از این ابزارها برای انجام کار خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. در گذشته، تنها ارههای دستی، متر، چکش و سایلی از این قبیل در دسترس بودند. مانند دیگر مشاغل عصر حاضر، این حرفه نیز به سمت صنعتی شدن حرکت کرده است و ابزارهای برقی باعث آسانتر شدن انجام آن شدهاند. همچنین این ابزارها، امکان شکل دادن چوب و تولید محصولاتی پیچیدهتری را فراهم کردهاند.
مهمترین ابزارهای برقی مورد نیاز در نجاری
در نجاری ابزار دستی و برقی همزمان مورد استفاده قرار میگیرند که بر اساس ویژگیهای خود برای انجام کار مشخصی مورد استفاده قرار میگیرند. امروزه ابزارهای برقی اهمیت زیادی در حرفه نجاری دارند به طوری که نبود هر کدام میتواند فرایند تولید محصولات چوبی را با اختلال مواجه کند. از مهمترین ابزارهای برقی مورد نیاز نجاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1- اره نواری یا اره فلکه
در فهرست ابزار برقی مورد نیاز نجاری، اره نواری یا اره فلکه را میتوان ابتداییترین ابزار در یک کارگاه نجاری دانست. نجار با استفاده از این ابزار قادر خواهد بود که الوارهای خریداری شده برای تولید محصولات مختلف را برش دهد. اره نواری یا فلکه معمولا با قطر فلکه آن شناخته میشود که اره نواری 60 معمولترین و رایجترین قطر فلکهای است که در کارگاههای نجاری مورد استفاده قرار میگیرد. برای کارگاههای خانگی، اره نواری 40 گزینه مناسبی محسوب میشود اما برای کارخانههای تولید و کارگاههای نجاری بزرگ معمولا از اره نواری با قطر 100 استفاده میشود.

2- گندگی نجاری
یکی دیگر از دستگاهها در فهرست ابزار برقی مورد نیاز نجاری، گندگی نام دارد که یکی از ابزارهای لازم در کارگاههای نجاری به حساب میآید. با استفاده از این دستگاه میتوان عمل رنده کردن چوب را با سرعت و دقت بالا انجام داد. گندگی این امکان را فراهم میکند که بتوان ضخامت چوب را در اندازه مورد نظر به سادگی تنظیم کرد. اگر قصد راهاندازی یک کارگاه نجاری خانگی دارید، گندگی رومیزی یک دستگاه و ابزار مناسب محسوب میشود. این نوع گندگی قابلیت حمل داشته و کیفیت رندیدن بالایی را فراهم میکند. از گندگی رومیزی نمیتوان در کارگاههای بزرگ و صنایع چوبی استفاده کرد زیرا نمیتوانند جوابگوی چوبهای سنگین و حجم کاری زیاد باشند.

3- اره میزی
در فهرست انواع اره برقی مورد نیاز نجاری به یک مدل دیگر از اره به نام اره میزی میرسیم که از ابزارهای ضروری یک کارگاه نجاری به حساب میآید. با استفاده از اره میزی این امکان فراهم میشود که انواع ورق و پروفیلهای چوبی در عرض و ضخامتهای مختلف را برش داد. فرایند برش با استفاده اره میزی بسیار دقیق و سریع انجام میشود، به همین دلیل از این دستگاه در صنعت کابینتسازی استفاده میکنند.
یکی از عوامل مهم در انتخاب اره میزی مناسب، حجم کار است؛ در صورتی که حجم کار در یک کارگاه زیاد و از ورقهای چوبی بزرگ برای تولید استفاده میشود، به اره میزی با ابعاد بزرگتر نیاز خواهد بود. این ارهها در مدلهای خانگی و صنعتی تولید میگردند. ارههای میزی خانگی که برای کارگاه کوچک مناسب هستند، سبک و قابل حمل بوده و فضای زیادی را اشغال نمیکنند. اما ارههای میزی صنعتی دارای ابعاد بزرگی بوده و قابلیت حمل و نقل و جابجایی ندارند.
4- فارسی بر
یکی از پرکاربردترین ابزارهای نجاری در فهرست ابزار برقی مورد نیاز نجاری، فارسی بر نام دارد. مهمترین و اصلیترین وظیفه آن برش چوب در زوایای مختلف به صورت دقیق است. فارسیبر میتواند چوب را در زاویههای عمودی یا افقی برش دهد به همین دلیل یکی از ابزارهای ضروری نجاری به حساب میآید. این ابزار در مدلهای مختلفی تولید و در دسترس قرار دارد که با توجه به نیاز و همچنین حجم کار باید مدل مناسب خریداری و مورد استفاده قرار بگیرد.

5- عمود بر
یکی دیگر از ابزارهای مهم برش مورد نیاز نجاری، اره عمود بر است که توانایی برش چوب در حالهای مختلف را دارد. با استفاده از این ابزار مهم و کاربری میتوان برش ساقههای درخت، الوار، ورقهای چوبی و… را به راحتی انجام داد. اصلیترین ویژگی و مزیت دستگاه عمود بر، توانایی برش چوب در انحنا است. این دستگاه به نحوی طراحی شده است که میتواند چرخش و تغییر مسیر راحتی داشته و برش منحنی و ناصاف را انجام دهد.

6- اره دیسکی
اره گرد بر یا اره دیسکی یکی دیگر از ابزارهای برش در لیست ابزارآلات مورد نیاز نجاری است که از یک تیغه متصل به موتور تشکیل شده است. اره دیسکی به شکلی طراحی شده که میتواند برشهای طولی و عرضی صاف و یکنواخت را بر روی چوب اعمال کند. افرادی که در حوزه نصب پارکت، کفپوش و دیوارپوشهای چوبی فعالیت میکنند، اره دیسکی بهترین ابزار کار برای آنها محسوب میشود. اره دیسکی یکی از اصلیترین ابزارهای نجاری به حساب میآید که امکان برشهای طولی در عمق و زوایای مختلف را فراهم میکند.

7- دریل
در صنعت چوب و نجاری، دریل برقی را میتوان یکی از پرکاربردترین نوع ابزار در فهرست ابزار برقی مورد نیاز نجاری دانست. دریل به منظور سوراخکاری چوب به کار میرود. البته فعالیت دریل به سوراخکاری محدود نمیشود و با استفاده از سریهای مختلف میتوان از آن برای پرداخت و سنبادهکاری نیز استفاده کرد. دریل یکی از ابزارهای مهمی است که حتی بسیاری از افراد در منزل خود این ابزار را داشته و برای کارهای مختلف از آن استفاده میکنند.

8- پیچ گوشتی برقی
در فهرست ابزارهای برقی مورد نیاز شغل نجاری، پیچ گوشتی برقی و شارژی یکی از مهمترین و اصلیترین ابزارها محسوب میشود. همه افرادی که در مشاغل مربوط به تولید مصنوعات چوبی فعالیت میکنند به این دستگاه نیاز دارند. این ابزار به راحتی انواع پیچ را در داخل چوب بسته یا باز میکند.

9- اورفرز نجاری
در فهرست ابزار برقی مورد نیاز نجاری، اور فرز را میتوان یک کارگاه نجاری کامل نامید. این دستگاه به شکلی طراحی میشود که بتوان با استفاده از انواع تیغههای مختلف، طیف گستردهای از کارهای مربوط به نجاری از برشکاری گرفتن تا پرداخت و ابزار زنی را به راحتی بر روی انواع چوب انجام داد. اورفرز یکی از مهمترین ابزارهایی است که یک نجار یا فرد شاغل در صنایع چوبی باید در دسترس داشته باشد.
10- دریل ستونی
دریل ستونی یکی از ابزارهای مهمی است که در صنایع چوب و فلز به صورت گسترده به کار میرود. یکی از مهمترین حوزههای استفاده از این ابزار در کابینتسازی است که به منظور ایجاد سوراخ گازور مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از دریل ستونی محدود به این نوع از سوراخکاری نمیشود و این امکان وجود دارد که بر روی سهنظام آن متههای مختلفی را نصب کرد و کارهای مختلفی را با آن انجام داد.

11- پولیشر
سنبادهزنی و پرداخت نهایی چوب را میتوان یکی از اصلیترین قسمتهای در فرایند ساخت و ساز مصنوعات چوبی دانست. دستگاه پولیشر و سنباده برقی که در فهرست ابزار برقی مورد نیاز نجاری قرار دارند با استفاده از صفحه سنباده نصب شده بر روی آن میتوان سنبادهکاری بر روی چوب انجام داده و خط و خشهای موجود بر روی آن را از بین برد.

12- سنباده لرزان
به عنوان آخرین ابزار در فهرست ابزار برقی مورد نیاز نجاری میتوان به سنباده لرزان اشاره کرد. این محصول در دو مدل تخت و گرد در دسترس قرار داد. از این دستگاه مهم میتوان به منظور سنبادهزنی و پرداخت نهایی چوب و از بین بردن خط و خشهای ریز موجود بر روی چوب استفاده کرد.
جمعبندی
نجاری در دنیای مدرن و پیشرفته امروز همچنان یکی از مشاغل و حرفههای مهم و حیاتی به شمار میآید. محصولات و مصنوعات چوبی مانند انواع مبلمان، درب و پنجره، کابینت، اشیاء تزئینی و… از مهمترین و پرکاربردترین مصنوعات چوبی هستند. فعالیت در حرفه نجاری به صورت تخصصی به منظور ساخت محصولات مختلف، به ابزارهای متعددی نیاز دارد و هر کدام از این ابزارها وظیفه خاصی بر عهده دارند به طوری که عدم وجود یکی از این ابزارها میتواند پروسه تولید محصولات را مختل کند. اره میزی، فارسیبر، دریل، گندگی، اره نواری و غیره از مهمترین ابزارهایی هستند که در لیست ابزار برقی مورد نیاز نجاری قرار میگیرند و از اهمیت بالایی در این صنعت برخوردار هستند.
دیدگاه های کاربران
اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کند.
مطالب مشابه
بهترین مارک بلوور – معرفی برندهای خوب دمنده و مکنده
بررسی بهترین سیستمهای گرمایشی برای کافه، رستوران، باغ، هتل و ویلا
نورپردازی نمای ساختمان: بررسی صفر تا صد تکنیکها + لیست تجهیزات